Un sondaj citat de publicația britanică The Sun concluzionează că peste un sfert dintre pacienții vindecați cu Covid-19 s-au confruntat cu o reacție neașteptată. Este vorba despre căderea părului, care a fost observată la 27% dintre cele peste 1.500 de persoane vindecate de coronavirus, care au participat la sondajul realizat online.

Una dintre primele femei care s-a confruntat cu coronavirusul, în luna martie, spune că este atât de îngrijorată de acest efect nebănuit al coronavirusului încât se teme că va ajunge să poarte perucă, după ce și-a pierdut mai bine de jumătate din podoaba capilară.

Și alte persoane, inclusiv femei, au mărturisit în cadrul sondajului realizat de britanici, că au fost nevoite să se radă pentru a ascunde reacția neplăcută a coronavirusului.

Cercetătorii avertizează că nu este vorba doar despre pierderea părului, ci despre o boală cunoscută drept effluvium telogen, care presupune pierderea temporară a părului de pe întreg corpul.

Această boală este cunoscută pentru că îi afectează pe cei care traversează perioade stresante și se manifestă în special prin pierderea părului și a sprâncenelor.

”Effluvium telogen nu este un simptom al COVID-19, ci – mai degrabă – o consecință a infecției cu virusul”, spune medicul dermatolog Shilpi Khetarpal. Specialiștii susțin că prihoza, oboseala, pierderea vederii și problemele de mobilitate sunt alte afecțiuni cu care se confruntă, pe termen lung, pacienții vindecați de Covid-19.


Comentarii

TV Erevan Antena Șanț mai vine cu o știre neexplodată, plină evident de diaree constipată momentan. Nu știu unde pula calului au găsit analii jurnaliști de la haznale știrea asta, pentru că prea pute a căcat nadevărat sau inventat. Dar, să presupunem că ar avea o iotă de adevăr în ea, mă refer la știrea explozivă neexplodată încă. Păi, atunci ar fi ceva-n detrimentrul modei feminine, pentru că femeile care sunt la modă poartă toate ochelari, pentru a vedea pula mare, iar dacă cei loviți de virus odată vor cheli complet și-și vor pierde și flocii pe vecie, atunci piula va părea mult mai mare fără podoaba ei păroasă și flocoasă. Fapt care ar duce la anularea curentului atât de șic din modă sau din houtte coutture, ca damele să nu mai poarte ochelari, pentru că acum pula e mai mare la foștii bolnavi de virus cheliți între timp. Oare Varanul, cum mai stă cu infarctul miocardic suferit la coiul sacrificat la ocnă pentru e fi liberat d-acolo? Știrea despre coiul șopărloiului e evident pă surse și pă vine, deocamdată!

15 august 2020 21:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.