Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul Eugen Teodorovici susţine că, potrivit statutului, el e preşedintele interimar al PSD, nu Marcel Ciolacu. Teodorovici acuză tandemul Ciolacu-Stănescu că a încasat şi cheltuit nelegal banii de la AEP. Fostul ministru al Finanţelor susţine că partidul riscă să nu poată candida la alegerile locale în cazul în care listele de candidaţi vor fi validate de actuala conducere a partidului.

Povestea începe în toamna anului trecut. Pe fondul înfrângerii de la prezidenţiale, Marcel Ciolacu şi alţi lideri de organizaţii o forţeaza pe Viorica Dăncilă să demisioneze din fruntea partidului. Dăncila face pasul în spate, la pachet cu Mihai Fifor, pe atunci secretar general al PSD. Conform statutului PSD înregistrat la tribunal, în cazul in care preşedintele partidului demisioneză, în locul său urcă, în functia de interimar, preşedintele executiv. La acea vreme, preşedinte executiv era Eugen Teodorovici.

Ca sa impiedice ascensiunea lui Teodorovici, tabara Ciolacu recurge la o stratagema: dizolva Biroul Permanent National, astfel incat sa scape la pachet de toata conducerea partidului, deci si de Teodorovici. BPN e format din presedinte, presedinte executiv, secretar general si vicepresedinti. Toti demisioneaza, fortati de Ciolacu, mai putin Eugen Teodorovici. “Ca Ciolacu sa preia conducerea interimara a PSD, el si acolitii sai au dizolvat BPN impotriva statutului, pentru ca eu nu mi-am depus niciodata demisia. Eu sunt presedinte interimar al partidului, functie care-mi revine automat dupa demisia Vioricai Dancila”, sustine Eugen Teodorovici pentru „Adevarul”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.