Pentru majoritatea oamenilor, pandemia de coronavirus a însemnat mai puţine opţiuni de călătorie. Nu şi pentru familiile super-bogate din întreaga lume, care îşi folosesc din ce în ce mai mult banii pentru a trece frontierele care altfel le-ar fi închise. Industria care a proliferat în ultimul timp este cea a paşapoartelor a căror emitere nu ţine cont de naţionalitate sau cetăţenie, ci de cât de bogat eşti şi de unde anume pe planetă îţi doreşti să te muţi. Astfel de programe cunoscute sub denumirea de „Cetăţenie prin Investiţii” reprezintă în prezent o industrie în creştere, la fel ca şi acordurile de „Reşedinţă prin Investiţii”, cunoscute şi sub numele de „vizele de aur”.


Acestea reprezintă o modalitate prin care persoanele ultra-bogate nu numai că îşi diversifică portofoliul mutându-şi banii dintr-o ţară în alta, ci primesc şi beneficiile cetăţeniei, inclusiv un nou paşaport. În ultimii 10 ani, motivaţiile principale ale celor care au solicitat ”Cetăţenie/Reşedinţă prin Investiţii” - persoane care tind să aibă o avere între 2-50 de milioane de dolari - într-o altă ţară au fost libertatea de mişcare, beneficiile fiscale şi stilul de viaţă , cum ar fi o educaţie mai bună sau libertăţile civile.

Integral pe AdevărulComentarii

Oleg Korzakov Măi nene Paulus, cine e păsăricăcarea căcare ți-a ciripit ție la urechea ta cea bleagă ditamai secretele oculte pă căcare le propagi p-aci? Să fie George Soroș? Căcare alte agenturiiliii n-am idee deocamdată. Măi, dar bine te mai informează Radio Șanț-ul tău ocult și iluminat cu opaițul Plumbuitului! Sărmane răspândac bolșevicesc, ești tot mai jalnic pe zi ce trece! Amărâtule!

9 august 2020 21:25

Adrian Paduraru Majoritatea fostei securitati si a prezentilor "lucratori" ai SIE si SRI au cetatenie dubla (cel putzin)... pe deasupra mai spioneaza si pentru alte agenturi... ca vorba aia, nu-i prost cine incaseaza, e prost cine dă! De exemplu seful SRI-ulu lucreaza si pentru Mossad sa-si poata intretina neamurile de peste ocean - ca viatza e scumpa!

9 august 2020 12:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.