Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul PSD Eugen Teodorovici susţine că, potrivit statutului, el e preşedintele interimar al partidului, nu Marcel Ciolacu. Teodorovici acuză tandemul Ciolacu-Stănescu că a încasat şi cheltuit nelegal banii de la AEP. Fostul ministru al Finanţelor susţine că partidul riscă să nu poată candida la alegerile locale în cazul în care listele de candidaţi vor fi validate de actuala conducere a partidului.

Povestea începe în toamna anului trecut, amintește ADEVĂRUL. Pe fondul înfrângerii de la prezidenţiale, Marcel Ciolacu şi alţi lideri de organizaţii o forţeaza pe Viorica Dăncilă să demisioneze din fruntea partidului. Dăncila face pasul în spate, la pachet cu Mihai Fifor, pe atunci secretar general al PSD. Conform statutului PSD înregistrat la tribunal, în cazul in care preşedintele partidului demisioneză, în locul său urcă, în functia de interimar, preşedintele executiv. La acea vreme, preşedinte executiv era Eugen Teodorovici.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a anunţat că vineri şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, funcţie pe care şi-o doreşte şi actualul interimar, Marcel Ciolacu. Termenul-limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD, pe care social democrații intenționează să îl organizeze în data de 22 august, a fost până vineri la ora 16:00, amintește ANTENA3.

Teodorovici și-a depus candidatura la șefia PSD, în condițiile statutului validat de Tribunal. El afirmă că nu va valida alegerea unui președinte „printr-un simulacru de alegeri”, și că nu vrea să valideze alegerea "în mod nestatutar şi nedemocratic a unui preşedinte PSD”, anunță COTIDIANUL.

„Cu atât mai mult, nu voi valida alegerea unui preşedinte printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua şansele altor potenţiali candidaţi sau a le anula pe cele ale candidaţilor care ar putea să se decidă în ultimul moment", a scris pe Facebook Eugen Teodorovici. Mai mult, remarcă GÂNDUL: Eugen Teodorovici amenință că, dacă este împiedicat să candideze, dă partidul în judecată.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, citat de UNIVERSUL, anunţă că-l susţine pe Teodorovici, pe care-l consideră ”singura şansā pentru a ne putea recupera partidul”.  ”Eugen Orlando Teodorovici şi-a depus candidatura pentru funcţia de Presedinte al PSD! În conformitate cu Statutul actual al partidului. Pe care Ciolacu îl calcā în picioare cu bocancii primiţi de la cazarmā. Îl susțin pe Eugen şi ar trebui sā o faceţi şi voi! Este singura sansā pentru a ne putea recupera partidul”, a scris Ştefănescu pe Facebook.

Pe de altă parte, favorit în cursa internă din PSD, Marcel Ciolacu şi-a depus, tot vineri dosarul de candidatură, pentru că vrea să nu mai fie doar preşedinte interimar al partidului, ci preşedinte ales al colegilor săi, pentru a avea şi mai multă autoritate în formaţiune, anunță ANTENA3.
 
Fostul premier Sorin Grindeanu se reîntoarce în viața politică, ceea ce înseamnă că va renunța la conducerea ANCOM, precizează DIGI24. El va candida la Congresul PSD din 22 august pentru un post de prim-vicepreședinte, făcând parte din echipa lui Marcel Ciolacu, alături de Gabriela Firea.

Deci din echipa lui Marcel Ciolacu fac parte Sorin Grindeanu și Gabriela Firea, care vor ocupa cele două funcții de prim-vicepreședinte PSD. De asemenea, precizeză NAȚIONAL, în echipa liderului interimar PSD s-ar regăsi și Paul Stănescu, care ar urma să fie secretar general al partidului.

Surse din conducerea PSD, citate de ADEVĂRUL, susţin că printre vicepreşedinţi se numără: Mihai Tudose, Lia Olguţa Vasilescu, Dragoş Benea, Radu Moldovan, Victor Negrescu. A treia cea mai importantă funcție din ierarhia Partidului Social Democrat, cea de președinte al Consiliului Național, ar urma să fie ocupată de sociologul Vasile Dâncu, care a fost ministru în Guvernul Năstase și vicepremier în Guvernul Cioloș.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare cu care dintre următoarele partide sau alianțe veți vota?


Comentarii

Cristi Dati psd -ul pe mana acestui fante de Ferentari si partidul este dus de râpă.Pletosul ăsta cu moacă de aurolac vrea să fie presredinte de partid pentru a candida după mintea lui la prezidențiale în 2024.Tiganul mălai visează.El vorbeste de moralitate care l-a pupat în cur pe dracnea?El care l-a lins pe ponta si după aia l-a trădat?Ăsta are moacă de bisnitar de bilete la film .Pleacă balbaitule în originile materne,numai tu nu erai acum în atenția presei, nu ne ajunge cocosul 1, vrei să fi covid2

9 august 2020 18:11

Jean Moscopol Mă întreb și eu pă unde pula calului mai e aurolacul ăla de Liviu Pleșoianu, s-a pleoștit, s-a blegit din tot curajul lui de țucălar aprig și zmeu răsuflat ce era el mare și ditamai viteazul? Între timp, sclavul de Codrin Ștefănescu, și-a dat jos de pe moaca lui patibulară de nazist sadea prezervativul lui vulcanizat tot de el însuși, pentru a-l felaționa și cunilincționa pe putredul chiparos Orlando cu freza lui pleoștită de fante de bordel de luxuri și succesuri. Ce mai muie, ce mai muie, nene! Vă-n gură cu partidul vostru împuțit cu tot! Muie PSD!

8 august 2020 20:39

Zmeus Mă cac un căcat mare în tot partidul vostru nerecuperat. Muie PSD!

8 august 2020 20:05

Muie Psd Care partid recuperezi cel confiscat de interlopi tai sau a puscariasului Dragnea..

8 august 2020 16:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.