Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Demisie de răsunet în Guvern. Un om important a demisionat din funcție. Unul dintre cei mai fideli susținători ai liberalului Ludovic Orban, împreună cu care, în 1996, a realizat prima unificare a partidelor liberale din România, cu care, în 2011, a votat împotriva alianței politice USL, își dă demisia. Odată cu anunțul retragerii sale din funcția de consilier onorific al primului ministru, acesta a explicat și motivele.

Demisia lui Ionel Chiriță, președinte al Asociației Orașelor din România, membru PNL de 30 de ani, fost primar și consilier local PNL al orașului Hârșova, este anunțată pe Facebook. Chiriță, susține EVENIMENTUL ZILEI, se pregătea să candideze pentru primăria orașului Hârșova însă, în ultima clipă, fără a fi în vreun fel avertizat, organizația județeană a PNL Constanța a anunțat că îl susține pe primarul în funcție, Viorel Ionescu, membru al ALDE.

Retragerea lui Ionel Chiriță din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de administraţie publică vine „ca un protest prin care doresc să sancţionez deciziile politice luate de liderii judeţeni ai PNL şi a conivenţei demonstrate de refuzul Domniei Voaste de a avea un dialog pe această temă, decizii care afectează grav din punct de vedere politic, civic şi moral perspectiva economică şi socială a comunităţii din Hârşova, căruia i-am dedicat cea mai mare parte a activităţii mele”.

Totodată, constată CAPITAL, acesta susține faptul că „preşedintele BPJ Constanţa a manipulat Biroul Judeţean, apoi Colegiul Director Judeţean şi, în final, conducerea naţională a partidului, reuşind să numească un liberal de pripas, adus din ALDE, cu dosare la DNA şi în alte parchete – ca urmare a unui mandat de primar marcat de numeroase scandaluri şi afaceri dubioase”.

„Ar fi putut primi Ionescu Viorel, primarul oraşului Hârşova, ale cărui fapte sunt urmărite penal de DNA, promisiuni că va găsi sprijin în PNL ca să scape de braţul lung al justiţiei? Ar putea renunţa liderii PNL la sloganul ‘În democraţie hoţii stau la puşcărie’ pentru nişte voturi iluzorii promise de Ionescu? Ceea ce noi la Hârşova considerăm ca fiind principii fundamentale ale valorilor unei societăţi normale, ar putea fi considerat altfel de liderii judeţeni şi de cei naţionali?”, se întreabă Ionel Chiriţă.

Și vicepreședintele PNL Constanța, George Muhscină, fost lider al consilierilor liberali din CJC, a anunțat că își dă demisia din partid și va candida la alegerile locale ca independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. „Tot ceea ce fac, fac cu maximă responsabilitate, însă PNL Constanţa merge pe un drum greşit cu scopul de a pierde alegerile locale.

Prin candidaţii pe care îi are dovedeşte că este un blat politic care pune Constanţa la picioarele aceluiasi PSD. Pentru că nu pot gira acest blat, îmi anunt demisia din PNL. Voi candida ca independent pentru funcţia de preşedinte al CJC”, a spus George Muhscină, potrivit CUGETLIBER.RO.

De asemenea, președintele PNL Iași, Marius Bodea, a demisionat, la începutul lunii martie, din partid, după 22 de ani, în urma deciziei de susținere a lui Mihai Chirica la Primăria Iași, amintește GÂNDUL. „Este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL”, spune Bodea. Marius Bodea a scris pe Facebook, faptul că susținerea fostului social-democrat Mihai Chirica, la Primăria Iași este „un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica”.

Despre decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași a spus că „este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă”.
Partidul condus de Ludovic Orban transferă zeci de primari ai PSD care vor candida din partea PNL la locale, deşi în urmă cu un an promitea că nu va primi niciun traseist. Practic, constată ADEVĂRUL, liberalii au ajuns să se comporte la fel ca Liviu Dragnea, cel care după desfiinţarea USL a ajuns până la adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să aducă pentru o perioadă în legalitate traseismul aleşilor locali.

Cel mai recent exemplu este cel din Teleorman. Zece primari PSD au trecut în tabăra liberalilor şi vor candida din partea acestora pentru un nou mandat. O situaţie asemănătoare are loc şi în judeţul Ilfov. Tot de la PSD şi-au găsit candidat liberalii şi în municipiul Piteştiului.

În aceste condiții, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a lansat miercuri dimineață un atac dur la adresa PNL, pe care îl acuză că vrea să devină „un partid-stat”. De asemenea, el a transmis că PSD va face plângere penală la DNA împotriva reprezentanților PNL din Guvern deoarece, spune el, primarii social-democrați sunt șantajați să treacă la PNL, anunță DIGI24.

Prin tot ceea ce fac în prezent, liberalii arată că declaraţiile privind oprirea traseismului printr-o lege sau prin criterii clare de integritate au fost doar promisiuni din opoziţie, afirmă ADEVĂRUL. Practic, aceştia mai degrabă aduc aminte de „Ordonanţa Dragnea”, adică momentul în care Guvernul Ponta a oferit cadrul legal ca sute de primari să-şi poată părăsi partidul şi să se înscrie în PSD fără a-şi pierde mandatele.

La acea vreme, în toamna anului 2014, PNL pierdea peste 500 de primari. În prezent, liberalii încearcă să-i atragă nu prin folosirea unei legi, ci prin promisiuni, în special prin accesul mai uşor la PNDL, fond pe care îl păstoreşte acum Guvernul Orban.


Comentarii

Uta Haoleu m-am speriat pe mine am crezut ca e monumetul prostiei recent dezvelit la Bucuresti ,oaia Turcana!!!

7 august 2020 7:09

Michael Aplaudacii de serviciu isi fac meseria cu ardoare.... O putza, doi craci in bratzlele orbaniene si iata vice-prim-ministra-prosta sulii! Culmea politicii post-decembriste! Prosti, curve, securisti, sugatori de sula straina.....

6 august 2020 17:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.