Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autoritățile din Beirut au anunțat că în portul din Beirut erau depozitate 2.750 de tone de azotat de amoniu care urmau să fie transportate în Africa. În 2013, o navă sub pavilon al Republicii Moldova, cu aceeași încărcătură, era sechestrată în portul libanez. Citând agenția rusă TASS, presa de la Chișinău anunță că este vorba de nava Rhosus, sub pavilion moldovenesc!

Președintele Aoun a declarat aseară că este „inacceptabil” ca peste 2.700 de tone de azotat de amoniu, o substanță extrem de inflamabilă, să fie depozitată în port, timp de șase ani, fără măsuri de siguranță, notează Al Jazeera. Cel mai probabil, președintele libanez se referă la nava Rhosus, sub pavilion moldovenesc, care a fost oprită în portul Beirut în 2013, după ce aceasta acostase din cauza unor probleme tehnice. Vasul plecase din Georgia și se îndrepta spre Mozambic, unde urma să descarce încărcătura.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.