Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai multe asociații ale elevilor acuză Ministerul Educației și Cercetării (MEC) că nu asigură conectatea dispozitivelor la internet pentru învățământul online. Elevii cer începerea procedurii de achiziție de laptopuri/ tablete pentru numărul real de elevi fără acces la un dispozitiv propriu.

Aceștia solicită autorităților să garanteze respectarea dreptului la educație și spun că legea nu se negociază, iar educația trebuie să continue și pe timp de pandemie. Elevii amenință că vor depune plângere penală pe numele Monicăi Anisie, dacă în cel mai scurt timp nu se vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la educație.

”Lipsa dispozitivelor conectate la Internet a fost un factor extrem de important, care a reprezentat blocarea dreptului la educație pentru 900.000 de elevi din toată țara. Deși ministerul promovează demersul <<Școala de acasă>> ca fiind un garant al educației pentru anul școlar 2020-2021, problema este departe a fi rezolvată și nu pare că se vrea a fi rezolvată”, au spus reprezentanții elevilor.

Aceștia au explicat că în luna iulie a fost adoptată Legea nr. 109/2020 prin care se impune obligativitatea MEC de a asigura, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un laptop sau o tabletă, conectate la internet.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.