“Laura Codruƫa Kövesi a devenit renumită ca șef al respectatei agenții anticorupție din România, DNA. A anchetat miniștri și primari, devenind rapid favorita Parlamentului European și a militanților anticorupție.”

Un interviu publicat de The Guardian

“Kövesi a devenit populară în ochii multor guverne, dar nu și în ai celui din propria țară, care a făcut totul pentru a-i zădărnici șansele de a deveni întâiul procuror public al Europei.

Optsprezece luni mai târziu, guvernul român a căzut, iar Kövesi se pregătește să lanseze Parchetul European (EPPO), primul organism al UE care se ocupă de investigații penale.

Vor urma mai multe investigații și urmăriri penale, dar va fi vorba și de o mai puternică apărare a statului de drept în UE, a declarat Kövesi, într-un interviu. „Reperul nostru în măsurarea succesului va fi încrederea cetățenilor în instituția noastră”, afirmă popularul magistrat, care în țara de origine este oprită pe stradă pentru fotografii și strângeri de mână.

Integral pe UniversulComentarii

Secundum artem Măi ăla care ești noi, sau ești mai mulți, trebuie să te felicit, meriți din plin un premiu, chiar dacă e o muie, chestia e că tu nu meriți decât muie. Nu știu cum să fac și eu, s-o strâng pe madam Kovesi de buci, sau să-i strâng mâna la ușă, numai pentru moment, adică pentru faptul că singurul porc politic român pe care nu l-a anchetat și condamnat după cum merită, e Porcul de Băsescu, mortăciunea aia a pământului chioară și strâmbă care acum face țara de râsul pulii la Bruxelles, unde n-a ajuns că ploada lui EBA ne-a făcut și ea de răsul curului p-acolo. Nu înțeleg de ce nu se găsește nimeni în România care să-l dea în judecată pe Băsescu pentru furtul vilei din Mihăileanu, casă pe care a donat-o unei ploade e lui după care acea casă s-a vândut pe un munte de bănet. Băsescu cumpărase casa de la stat, dar NU avea drept legal s-o cumpere, potlogăria e undeva la marginea legii, dar tot ilegală e, așa că...N-am încotro și trebuie să-i dau o muie lui madam Kovesi pentru o indulgență acordată Porcului de Băsescu, indulgență pe care neomul strâmb și chior al națiunii NU o merită. Muie!

4 august 2020 4:26

noi Daca incepi cu Basescu - europarlamentar si corupt hotz dovedit in Romania, incepem sa te credem ca ai fi "zeita anticoruptiei". Pana atunci, mentorul tau, zburda fericit si ataca PMB - acolo si-a facut Basescu primele milioane Euro.

3 august 2020 12:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.