Expertă în domeniul sănătății publice și consilier guvernamental, Devi Sridhar explică strategia ambițioasă a Scoției, „zero COVID”. Cum va fi pus în aplicare planul de eradicare a virusului în granițele țării și de ce există șanse ca metoda să fie folosită și în restul Europei?

Un interviu luat de Der Spiegel, pe care îl vom reda pe larg.

Sridhar, 36 de ani, este profesor de sănătate publică globală la Universitatea din Edinburgh și consilier al guvernului scoțian în lupta împotriva pandemiei COVID-19. În prezent lucrează la o nouă carte în care analizează de ce țări precum Statele Unite și Regatul Unit au eșuat în lupta împotriva coronavirusului și explică cum ne putem proteja mai bine în următoarea pandemie.

Integral pe UniversulComentarii

Haralambie Patrulea Singura explicație e asta, scoțienii și mă refer la bărbați, toți sau majoritatea poartă fustă, sau acel kilt care e de fapt o fustă, au ciorapi lungi până la genunchi și nu poartă deloc chiloți, indispensabili, șlipi, scutece, pempărși, etc. Faptul că pula, coaiele și găoaza sunt foarte bine ventilate și aerisite, dă un plus serios de sănătate pentru scoțieni, ceea ce a dus la o micșorare a cazurilor de coronavirus în Scoția, asta e cheia succesului la scoțieni. Coaiele, pula și găoaza trebuie lăsate să fie bătute de briza alizeelor de vară tocmai pentru ca virusul ăsta nenorocit să fie exterminat cu succes de bășinile găozului. Pauzele lungi și dese, de a nu purta pantaloni cu craci, este cheia marilor succese. Norocul e că fusta sau kilt-ul scoțianului nu e mini-jup, e lung până la genunchi, așa că pula, coaiele și găoaza nu se văd acolo dedesupt, dar e foate important că sunt ventilate și aerisite din belșug. Vax Albina Crema Puca!

30 iulie 2020 21:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.