Direcţiile de sănătate publică, aceste braţe ale ministerului sănătăţii în teritoriu, sunt înţesate în majoritatea cazurilor cu personal neprofesionist, angajat pe pile. Reformarea acestor instituţii nu a fost niciodată prioritara şi azi, în vreme de pandemie, rateurile lor costă vieţi omeneşti.


Scandalurile cauzate de Direcţiile de Sănătate Publică curg zilele astea. Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a refuzat să testeze imediat rezidenţii dintr-un cămin de bătrâni din sectorul 1 al capitalei, unde exista un focar de infecţie. Drept urmare, astăzi exista aproximativ 30 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, iar o persoană a murit deja.


Mulţi români care şi-au făcut testul şi sunt confirmaţi pozitiv suna la DSP fără să primească un răspuns şi nimeni nu îi mai suna înapoi. Conform unui articol din presă, un bucureştean de 42 de ani, a sunat la DSP Bucureşti şi Ilfov pentru că avea simptome şi un test pozitiv de coronavirus. Nu i-a răspuns nimeni la telefon timp de trei zile. A renunţat să mai sune, a luat autoturismul personal şi s-a dus singur la un spital din capitală unde s-a şi internat până la urma.

Integral pe AdevărulComentarii

Valuri, valuri Măi fraților, NU e valul 2 al virusului, pentru că valul 1 NU a fost anihilat complect. Dacă în România se ajungea la anihilarea valului 1 al virusului, atunci numai se putea vorbi despre valul 2. Așa că... Muie PSD!

27 iulie 2020 20:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.