12 localități din Argeș, între care Piteștiul, sunt evaluate pentru o eventuală carantină. Decizia urmează să fie luată luni, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a decis să ia măsuri de prevenire suplimentare, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Astfel, 12 localități din Argeș sunt monitorizate atent, în funcție de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni eventuale măsuri de carantinare zonală.

Conducerea CJSU Argeș face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală.

CJSU vrea ca administratorii piețelor agro-alimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul să monitorizeze permanent spațiile comerciale, în așa fel încât vănzătorii și cumpărătorii să respecte regulile: evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.