Încă un judeţ din România revine la restricţiile din starea de Urgenţă, după judeţul Iaşi. La Galaţi, se va restricţiona accesul în pieţe, astfel încât să nu se formeze aglomeraţie. Se închid toate locurile de joacă, inclusiv cele private.

”Sâmbăta am convocat ședința grupului tehnic-suport COVID, pentru a discuta despre măsurile ce urmează a fi stabilite pentru perioada următoare. Acestea sunt:

- Fiecare unitate administrativ teritorială vă desemna, prin dispoziţia primarului, persoane care vor ține evidenţa celor aflaţi în carantină sau în izolare;

- Persoanele desemnate vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu asupra procedurilor ce trebuie urmate în cazul în care intră în contact cu diferiți furnizori de servicii astfel încât aceștia să își poată lua toate măsurile de siguranță;

- De mâine, 26.07.2020, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și membri ai Poliției Locale vor efectua controale în locațiile unde sunt declarate persoane carantinate sau izolate la domiciliu;

- Medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, din punct de vedere medical, şi vor informa Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în cazul agravării stării de sănătate a acestora;

- Asociațiile de proprietari din municipii şi oraşe vor face dezinfecţia scărilor de bloc de două ori pe lună;

- Toate instituțiile publice vor face dezinfecţia spațiilor unde își desfășoară activitatea;

- În piețe administratorii acestora vor restricționa accesul către tarabe, produse, exponate, a unui număr mare de persoane și vor stabili circuite separate pentru intrare și ieșire. Se vor stabili inclusiv traseele vizitatorilor în piețe pe sensuri unice și vor asigura triajul epidemiologic. De asemenea, nu uitați că purtarea măștii de protecție vă protejează pe dumneavoastră și pe cei din jur!

- Se închid toate locurile de joacă, inclusiv cele private, de pe raza județului Galați.

Acestea sunt măsuri care sunt aplicate pentru binele și sănătatea tuturor cetățenilor județului Galați.

Mențiune! Prin locurile de joacă, ne referim la cele în aer liber, administrate fie de autoritățile publice, fie de operatorii privați.”, spune prefectul Avramescu Gabriel.

”Instituția Prefectului - Județul Galați informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în piețe, magazine și în zonele aglomerate continuă.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Galați, structurile teritoriale M.A.I. din județul Galați, alături de reprezentanți ai I.T.M., D.S.P., A.N.P.C., A.N.S.V.A., au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte ale structurilor menționate au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost verificate 192 de societăți comerciale. Au fost aplicate 140 de sancțiuni, cea mai mare parte dintre acestea referindu-se la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau la participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 58626 lei.


Comentarii

Dinu Gata , si-au pus prefectii slugoi in toate judetele, le -au dat puteri sporite prin care sa terorizeze populatia si vor incerca pas cu pas , sub masca acestui virus nenorocit, sa-si instaureze dictatura pnl-isto -iohanista.Au inceput cu sate, apoi comune , orase mai mici, si acum judete.Prin intermediul prefectilor vor sa-si faca treaba murdara, au scos din joc presedintii de CJ , care nu sunt ai lor si nu pot sa-i schimbe. Trebuie sa iesim la vot , să votam pe oricine ,numai pnl -ul NU ! Nici basescu nu à facut atata rau acestui popor,cât à facut orban si ionhanis in zece luni.

26 iulie 2020 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.