Studiile pe oameni au arătat rezultate promițătoare, după ce echipa a descoperit că vaccinul ar putea oferi dublă protecție împotriva virusului. Probele de sânge prelevate de la voluntari, în studiile din prima etapă, au arătat că vaccinul a stimulat organismul să producă anticorpi și celule T. Potrivit unui articol din The Daily Telegraph, celulele T joacă un rol central în răspunsul imunitar al organismului.
David Carpenter, președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, care a aprobat procesul de la Oxford, a declarat că echipa de cercetători este pe calea cea bună.
Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe care largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei", a adăugat el.
Dezvoltarea vaccinului este susținută financiar de Guvernul Regatului Unit și de compania farmaceutică AstraZeneca. Directorul executiv al companiei a declarat luna trecută că studiile din prima etapă erau pe sfârșite și că a început un proces de fază trei, în care vaccinul va fi distribuit la mii de oameni, astfel încât să fie testat pentru eficacitate și siguranță.
Compania a ajuns la acorduri pentru a furniza aproximativ două miliarde de doze în întreaga lume, deși a recunoscut că nu e încă sigur că vaccinul va funcționa. Vaccinul urmează să fie testat pe mii de voluntari în faza următoare.
Alte articole pe același subiect
- Reuters: Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Oxford University a intrat deja în producție
- Cercetători britanici au iniţiat producţia „la risc“ a unui vaccin împotriva noului coronavirus
- Laboratorul care conduce detașat în cursa mondială pentru găsirea vaccinului contra Covid-19
- Coronavirus: Testarea pe oameni a vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford a început în Brazilia
- Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Oxford a fost testat pe voluntari. Ce au descoperit medicii
- „The Times”: Rusia duce o campanie de dezinformare despre vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford
Comentarii
Antena Șanț mai vine cu o veste, nevestită. O altă veste ipotetică, o altă veste cu ar putea, s-ar părea, s-ar putea, ar putea să pută, etc. Dar atât timp cât vestea nevestită e extraordinară, e neexplodată, e ditamai bomba, e bine că nu e foarte rău, că rău e, dar în sfârșit! Căcare e extraordinarismul din știrea asta nevestită? Aha! Abia acum înțeleg, e acel ar putea oferi, ar putea puți sau împuți extraordinarul de la haznale.
20 iulie 2020 6:29
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Poliția îl caută pe acest bărbat: a amenințat cu arma și a jefuit un tânăr, în Sectorul 6
25 februarie 2021 17:38Beatrice Mahler, recomandări pentru a ne feri de noile tulpini COVID-19. E nevoie de protecție suplimentară
25 februarie 2021 17:14Ministrul Energiei anunță controale la minele din Valea Jiului pentru a verifica dacă sunt angajați fictivi
25 februarie 2021 16:09OMS Europa: O persoană din zece care a avut COVID-19 prezintă simptome şi după 12 săptămâni de la boală
25 februarie 2021 15:49Traian Berbeceanu despre reintrarea Capitalei în scenariul roșu: "Nu aș vrea să iau în calcul. Ne-ar obliga legea să închidem"
25 februarie 2021 15:46Editorial
Autopsia agentului Shakespeare
Căderea regimurilor marxist-staliniste în URSS și în Europa de Est la sfârșitul anilor `80 n-a fost prevăzută de niciun istoric sau politolog. A fost marea surpriză care a încheiat secolul XX. Iată însă că începutul...