Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford ar putea oferi protecție imunitară împotriva COVID-19. Testele pe oameni au dat rezultate promițătoare și acum se poate trece la o testare mai largă, pe mii de persoane, potrivit RFI.

Studiile pe oameni au arătat rezultate promițătoare, după ce echipa a descoperit că vaccinul ar putea oferi dublă protecție împotriva virusului. Probele de sânge prelevate de la voluntari, în studiile din prima etapă, au arătat că vaccinul a stimulat organismul să producă anticorpi și celule T. Potrivit unui articol din The Daily Telegraph, celulele T joacă un rol central în răspunsul imunitar al organismului.

David Carpenter, președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, care a aprobat procesul de la Oxford, a declarat că echipa de cercetători este pe calea cea bună.

Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe care largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei", a adăugat el.

Dezvoltarea vaccinului este susținută financiar de Guvernul Regatului Unit și de compania farmaceutică AstraZeneca. Directorul executiv al companiei a declarat luna trecută că studiile din prima etapă erau pe sfârșite și că a început un proces de fază trei, în care vaccinul va fi distribuit la mii de oameni, astfel încât să fie testat pentru eficacitate și siguranță.

Compania a ajuns la acorduri pentru a furniza aproximativ două miliarde de doze în întreaga lume, deși a recunoscut că nu e încă sigur că vaccinul va funcționa. Vaccinul urmează să fie testat pe mii de voluntari în faza următoare.


Comentarii

Antena Șanț mai vine cu o veste, nevestită. O altă veste ipotetică, o altă veste cu ar putea, s-ar părea, s-ar putea, ar putea să pută, etc. Dar atât timp cât vestea nevestită e extraordinară, e neexplodată, e ditamai bomba, e bine că nu e foarte rău, că rău e, dar în sfârșit! Căcare e extraordinarismul din știrea asta nevestită? Aha! Abia acum înțeleg, e acel ar putea oferi, ar putea puți sau împuți extraordinarul de la haznale.

20 iulie 2020 6:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.