Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela promite o adevărată reformă a Poliției Română. Recent, Vela a declarat că forțele de ordine vor fi dotate cu bodycam-uri, însă aceasta nu este singura schimbare la care trebuie să se aștepte polițiștii. Potrivit ministrului, mașinile Poliției Române vor fi recolantate conform unui nou branding, iar ofițerii vor primi și alte echipamente.

„O să vedeți, cât de curând, că polițiștii vor arăta altfel în stradă. O redefinire a Poliției, o delimitare clară a competențelor, înseamnă o adevărată reformă. (…) Se face această nouă colantare în prețul inițial pentru mașinile noi. Pentru celelalte intră în costurile normale. Când se refac branduirile se fac în forma nouă. O să achiziționăm și bastoane cu șocuri electrice și, în contextul pandemiei, căști cu vizetă, pentru a-i proteja”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Noile mașini de Poliție, mai vizibile în trafic datorită designului
Noul design al mașinilor de poliție este inspirat din cel al altor state membre UE, precum Germania.

În acest sens, s-au făcut deja primii pași spre schimbare. Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben. Calitatea autocolantelor este mult mai ridicată, însă cel mai important aspect este că noile mașini sunt mult mai vizibile în trafic. Mașinile cu noul branding sunt vizibile de la 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri.

Bodycam militar pentru 12.000 de polițiști români
Recent, Marcel Vela a anunțat că polițiștii vor fi echipați cu BodyCam-uri, după modelul folosit de forțele de ordine britanice, cu ajutorul cărora polițiștii români vor putea înregistra video și audio misiunile din stradă la care participă pentru a se putea proteja de eventualele reclamații, dar și pentru a proba anumite infracțiuni ori contravenții. Potrivit reprezentanților Sindicatului Europol, bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situații, precum:

- legitimarea persoanelor;

- conducerea la sediul Poliției;

- oprirea vehiculelor;

- utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;

- efectuarea controlului corporal și al bagajelor;

- constatarea contravențiilor și infracțiunilor;

- prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;

- punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare.

"Sperăm că în acest mod nu va mai exista niciun dubiu din partea opiniei publice cu privire la sancțiunile aplicate unor deputați, atunci când acestora li se va face poftă de o shaorma cu de toate sau când vor încerca să lovească polițiștii după ce au ieșit din cluburile de noapte", se arată într-o informare a Sindicatului Europol.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.