Numărul noilor infectări zilnice continuă să fie imens, chiar şi dublu faţă de cel înregistrat în luna aprilie, în primul vârf al pandemiei. Şi numărul deceselor este unul important, iar dacă ritmul de creştere rămâne acelaşi, recordul celor care pierd lupta cu boala poate fi şi el depăşit în scurt timp.

Epidemia cu noul coronavirus a marcat, ieri, o nouă victorie pe frontul deschis în România. Alte 637 de cazuri de infectare au fost raportate de la ultima informare transmisă de autorităţi, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând marţi la 33.585. Conform datelor oficiale, volumul noilor îmbolnăviri este cu mult superior celui înregistrat în primul vârf al pandemiei, în luna aprilie, când erau contabilizate, în medie, nu mai puţin peste 300 de cazuri în fiecare zi, cu foarte rare vârfuri de 400 de cazuri. Foarte important, numărul morţilor a crescut şi el foarte mult. Concret, în ultimele 24 de ore, 30 de bolnavi de COVID-19 au pierdut lupta cu boala. Este vorba de 13 bărbaţi şi 17 femei, pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Maramureş, Bucureşti, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş şi Vâlcea. Un deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani; 3 decese - la categoria de vârstă 50-59 ani; 11 - la categoria de vârstă 60-69 ani; 10 decese - la categoria de vârstă 70-79 ani şi 5 - la persoane de peste 80 de ani.

Un număr atât de mare de persoane răpuse de COVID-19 nu s-a mai înregistrat din luna aprilie, când eram pe primul vârf al pandemiei. Atunci, recordul s-a înregistrat pe 25 aprilie, cu 34 de decese.

Integral pe AdevărulComentarii

Am sfeclit-o! Intrăm în a doua săptămână de vid legislativ, în care bolnavii de Covid pleacă nestingheriți din spitale, grație cinismului PSD & comp, care tărăgănează legea carantinării. Chiar dacă, printr-un miracol, începând de mâine, PSD și aliații ar renunța la iresponsabilitate, chiar dacă toată lumea ar putea mască, nu s-ar mai înghesui ca oile și și-ar spăla mâinile, tot ar dura vreo două luni până să revenim pe descreștere, iar numărul morților s-ar ridica la 9.500, așa cum arată un studiu făcut de Institute for Health metrics and Evaluation din cadrul Universității Washington. Dacă însă am continua cu devălmășia din ultima lună, bilanțul morților în rândul celor infectați ar urca la 23.000, arată studiul, iar sistemul medical ar crăpa pur și simplu. A.Pora.

15 iulie 2020 11:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.