Baza militară de la Câmpia Turzii (judeţul Cluj) ar urma să fie transformată într-un hub NATO, iar pentru asta americanii sunt gata să bage adânc mâinile în buzunar.

Statele Unite ale Americii încearcă să mute decisiv în noul „război rece”, pentru a descuraja politica expansionistă a Rusiei lui Putin, în estul Europei. Pentru asta, americanii sunt gata să investească o sumă enormă în baza militară de la Câmpia Turzii, care ar urma să fie transformată într-un hub NATO în zona Mării Negre.

Conform Stars and Stripes, Pentagonul are în plan să investească peste 130 de milioane de dolari în această bază. Congresul SUA ar urma să aprobe această invesiţie, iar documentele oficiale şi proiectul a ajuns pe birourile membrilor comisiei de apărare din cadrul acestei instituţii.

Proiectul prevede investiţii pentru realizarea unei noi piste de aterizare pentru avioane cargo, precum şi într-un depozit de combustibil, un hangar pentru avioane şi alte facilităţi pentru ca numărul avioanelor şi prezenţa NATO să crească semnificativ în viitorul apropiat. Potrivit sursei citate, până acum Armata SUA a utilizat cu precădere Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu, din judeţul Constanţa.

Integral pe AdevărulComentarii

Adrian Kun "Hub" inseamna butuc sau pivot, sau centru... in sensul in care din el pleaca spitze de roata. Traducerea cea mai apropiata de limba româna ar fi "baza militara centrala"! Insa oricum ar fi traducerea, este o ideie foarte proasta de a permite orice baze americane pe teritoriul Europei - mai ales stiindu-se foarte clar ca acestea sunt niste avanposturi ale zionismului in elanul acestora de a cuceri planeta! Dar cu un director al SRI-ului (Eduard Hellvig), care este evreu si agent al Mossadului, o asememnea miscare era si de asteptat!

12 iulie 2020 12:14

Rezervistul Alt autor de articol imbecil, care folosește cuvântul hub, cuvânt strict al limbii engleze, care are mai multe înțelesuri, dac-ar fi tradus pe românește. Așa cum dobitocul ziarist al lui Pește Prăjit îl folosește aici, hub NATO; s-ar înțelege o bază bază NATO, sau un avanpost NATO sau un adăpost NATO. O să-i dau muie imbecilului autor de articol, dar o să-i și recomand ca pe viitor să scrie și să vorbească corect românește. Ce era așa de greu să zică o bază modernizată NATO sau o bază mai mare? Muie!

12 iulie 2020 1:27

Lingaul Stati sa vedeti cat ne costa pe noi si ce comenzi vom da prin mana sefului cu sepcuta jmechera dar scumpa rau !!!

11 iulie 2020 16:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.