Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care violenţa cibernetică a fost inclusă în categoria violenţei domestice.

Proiectul de incriminare prin lege a violenței cibernetice pe reţelele sociale sau în alt mediu online a fost inițiat de deputatul USR Cristina Iurișniți, semnat de alți 28 de deputați și senatori de la toate formațiunile politice, și a fost prezentat în Camera Deputaților în 15 octombrie 2019. Adoptat de Senat în 10 februarie 2020, proiectul a ajuns la deputați, for decizional. După adoptarea actului normativ în 10 iunie 2020, de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, proiectul a mers la promulgare și a devenit Legea nr. 106/3 iulie 2020. Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

„Cyberbullying” (hărţuirea cibernetică) este termenul folosit pentru definirea diverselor forme de abuz psihologic pe internet (hărţuire, ameninţare, intimidare, adresare de injurii, transmiterea de mesaje obscene, uneori ajungându-se chiar şi la şantaj), cu scopul de a ataca în mod deliberat, repetat şi ostil o persoană sau un grup de persoane.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Secundum artem! Bine, bine, c-o fi bună legea asta, c-o fi rea, dar această lege poate aduce prejudicii serioase libertății de exprimare. Adică, dacă un individ îi dă muie unui politician indirect într-un comentariu postat la un articol de ziar, cazul ăsta e considerat încălcare a legii? Pentru că nu ar trebui să fie, aici e chestia de libertate de exprimare. În SUA de exemplu actualul președinte a fost categorisit la televiziune în direct ca un imbecil și idiot ce este, în termeni americani asshole, adică gaură de cur în traducere literă cu literă pe românește, sau un dobitoc pe românește, ca să ne exprimăm elegant. Uite eu de exemplu vreau să-i dau muie cu ghiotura lui Traian Băsescu, pentru că a ruinat România înglodând țara-n alte datorii externe de 20 de miliarde euro, a batjocurit națiunea, și-a dat cadou furând o casă, e vorba de casa din Mihăileanu, casă care a vândut-o deși era a statului și trebuia să rămână a statului, etc. În mod normal organele legii ar fi trebuit să-l condamne la ocnă pe acest împuțit numit Traian Băsescu, dar... Așa că eu îi dau muie! Punct!

3 iulie 2020 23:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.