Răsturnare de situație în Republica Moldova, acolo unde președintele pro-rus, Igor Dodon, a pierdut recent majoritatea parlamentară după ce încă un deputat a schimbat tabăra! Șeful de stat la lansat un apel pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii opoziției, pe care îi invită în guvern.

Coaliția pro-rusă de guvernare din Republica Moldova, formată din PSRM (Partidul Socialist, controlat de președintele Igor Dodon) și PDM (condus de ex-premierul Pavel Filip) a pierdut majoritatea parlamentară după ce deputata Efrosinia Grețu a trecut în opoziție, potrivit Radio Chișinău.

Cu această ultimă dezertare, coaliția care sprijină guvernul Ion Chicu a ajuns la 50 de parlamentari, majoritatea necesară pentru trecerea legilor fiind de 51 de deputați. Rămas fără o majoritate parlamentară stabilă într-un moment de criză sanitară majoră, dublată de o criză economică tot mai dură, președintele Igor Dodon a făcut un apel la responsabilitate pe Facebook și a anunțat că e dispus să primească în guvern partidele de opoziție conduse de Maia Sandu (PAS) și Andrei Năstase (DA).

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.