Premierul Ludovic Orban a declarat că „vom putea accesa într-un termen mult mai rapid fondurile europene”, în timpul unei ședințe de Guvern.

”Deocamdată, putem să ne pregătim pentru absorbția fondurilor din programul SURE, un program de măsuri active de susținere a ocupării forței de muncă.”, a confirmat Orban.

Premierul a declarat ca mai poate fi accesat și fondul suplimentar al programului REACT-UE, disponibil în 2020-2022, din care putem atrage până la 1,5 miliarde euro pentru măsuri de sprijin ca urmare a crizei Covid.

”Împreună cu Ministrul Muncii, să lucrați la modificarea legislației care să ne permită accesarea fondurilor din programul SURE pentru că acolo este vorba despre munca flexibilă și sunt necesare câteva modificări legislative.”, a ordonat Orban.

Programul SURE destinat atenuării riscurilor de șomaj în situații de urgențã, necesită o garanție ce trebuie depusă de România, în valoare de 393 milioane de euro, pentru a putea accesa fonduri de până la 5 miliarde de euro.

Orban a vorbit și despre programul ”Recovery Found”, ce presupune punerea la dispoziţia statelor membre – ca urmare a unui credit luat la nivel european – a unei sume suplimentare de 750 de miliarde de euro, din care 500 de miliarde de euro urmează să fie acordate ca şi granturi, iar 250 miliarde sub formă de împrumuturi.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.