Uniunea Salvaţi România (USR) solicită impozitarea chiar și cu 90% a pensiilor speciale care depășesc un anumit prag.
"Am avut o primă discuţie cu liderii celorlalte grupuri parlamentare despre subiectul spinos al pensiilor speciale şi, în speţă, impozitarea acestora. Noi, grupul USR, am avut prima iniţiativă de desfiinţare a pensiilor speciale din legislatura aceasta. Ea a fost contopită cu un proiect care a fost declarat, mai apoi, neconstituţional de către CCR şi aşa că am revenit cu un proiect de impozitare a pensiilor speciale. Există mai multe astfel de proiecte în moment acesta pe rol, dintre care unul este al nostru, care prevede impozitarea cu 90% a acestor pensii speciale peste un prag", a declarat, în Parlament, Claudiu Năsui, vicepreședintele USR.

El a precizat că a fost adusă în discuție și impozitarea pensiilor contributive

"Discuţiile din cadrul Comitetului liderilor au gravitat mai degrabă pe ideea dacă să fie taxate şi pensiile contributive şi cele speciale. Noi ne-am afirmat dorinţa ca această impozitare să se aplice numai pensiilor speciale. (...) Dar există argumentul constituţionalităţii că, dacă nu aplici pe toate pensiile, ar putea să fie neconstituţional. Este o discuţie aici", a mai spus Claudiu Năsui.

USR propune impozitarea pensiilor peste 3.500 lei

"Noi, cei de la USR, sprijinim ca toate pensiile peste un anumit prag să fie impozitate cu 90%, practic o impozitare foarte mare (...) în aşa fel încât să reducem acele decalări imense care există în prezent. (...) Am propus pragul de 5 pensii minime, pensia minimă fiind de 704 lei, deci practic peste 3.500 lei să fie această impozitare. Putem negocia pragul. Ideea este să nu existe aceste pensii astronomice", a mai declarat deputatul USR.


Comentarii

ariciul io zic sa desfiintati legea aia care e ...speciala,si de viitoarele aceste cadavre in curand,sa nu mai existe asa ceva .Ca astia vor muri ,nu lear mai muri multi inainte ,neamurile le vor manca averile si le vor imparti iar Romanii vor uita de aceasta aberatie ,a unor nemernici ,lichele,paraziti ridicati din noroaiele tarii si care sug sangele poporului de parca nu pot suge mai jos de brau un pic.

28 mai 2020 9:38

USR să ia muie, 100%, nu 90% Adică, lăbarii ăștia de la Uniunea salvați ce, hai Dinamo? Măi fraierilor, de ce sula calului vă tot scremeți voi aiurea să ieșiți din constiparea mintală în care vă complaceți, adică în loc să grohăiți voi sus și tare să se anuleze acele pensii nejustificate, voi veniți cu un șlagăr sovietic sau chinez, adică să se impoziteze cu un dărab mai mare? Păi să nu vă dau eu un dărab de muie? Anulați această mare nedreptate socială odată pentru totdeauna, nu vă irosiți aiurea diareea mintală care mai și pute a căcat ca dracul. mUE USR!

28 mai 2020 7:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.