Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PNL ar fi pe primul loc, urmat de PSD, în timp ce Alianţa USR-PLUS abia depăşeşte pragul de 10%, în condiţiile în care exact cu un an în urmă, la alegerile europarlamentare, a obţinut peste 20%.

ProRomânia înregistrează o creştere spectaculoasă: e cotat la 9,4%. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda ProRomânia, precizează ADEVĂRUL. 1. PNL - 38,5% 2. PSD - 25,8% 3. Alianţa USR-PLUS - 10,2 4. ProRomânia- 9,4% 5. UDMR - 6% *** ALDE - 3,6% PMP - 3,5%.

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, marți, pe liderii Partidului Național Liberal, la Vila Lac. Întâlnirea cu președintele are loc în contextul în care Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, dar și pe fondul unor tensiuni interne, notează DIGI24. Un alt motiv al discuțiilor cu președintele ține de scăderea în sondaje a liberalilor și de pregătirea partidului pentru alegerile din acest an. Conform unor surse din PNL, ultimele sondaje dau partidul la 32% iar trendul este unul de scădere.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat și ce s-a discutat la şedinţa pe care conducerea PNL a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis la Vila Lac. La întâlnirea cu şeful statului, care a durat mai bine de 3 ore, au participat, pe lângă premierul Ludovic Orban, miniștrii Finanțelor Publice, Florin Cîțu, și Muncii, Violeta Alexandru, dar și parlamentari precum Rareș Bogdan sau Raluca Turcan. În total, susține CAPITAL, au fost aproximativ 12-13 lideri PNL de la nivel central si local, între care Emil Boc și Gheorghe Falcă.

El a precizat, de asemenea, că s-a discutat despre alegerile din acest an. „Binenţeles că am discutat despre alegeri şi am spus că mă bucur că avem această întâlnire. Noi nu am fost în campanie electorală în această perioadă aşa cum a fost Opoziţia. Au fost discuţii şi despre cum vom aborda cele două tururi de alegeri, alegeri locale şi parlamentare. Nu pot să vă spun detalii, dar este un subiect de interes major pentru PNL”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Dar în PNL nu a fost deloc liniște în ultima perioadă. În ședințele online ale conducerii PNL mai mulți miniștri au fost criticați de parlamentari sau de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, amintește GÂNDUL. Aceștia au atras atenția în legătură cu proasta comunicare a unor membri din executiv. Mai mult, Rareș Bogdan a lansat atacuri dure în ultimele zile la adresa unor miniștri sau a unor apropiați ai premierului Ludovic Orban.

De exemplu, prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a lansat un atac foarte dur la adresa lui Bogdan Glăvan, consilier al lui Ludovic Orban, după o declaraţie referitoare la banii pe care îi încasează, amintește COTIDIANUL. „Vă doresc să nu fiţi niciodată în situaţia mea, pentru că eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme, pentru tot felul de indivizi... dacă vrei să iei 15.000 lei, stai mă acasă.

Că nu am venit la guvernare, nu am alergat ca nebunul un an de zile în toată ţara şi nu am dormit patru ore pe noapte ca să iei tu salariu de 15.000 lei. Eu am alergat pentru PNL şi alerg pentru PNL alături de 240.000 membri nu ca dl Glăvan sau alţi maimuţoi să îşi ia Consiliu de Administraţie sau să spună că el a venit la guvernare ca să ia un salariu de 15000 lei. Asta chiar mă scoate din sărite”, a declarat Rareş Bogdan, citat de EVENIMENTUL ZILEI. Rareş Bogdan a subliniat că el nu a avut de a face cu nicio numire politică.


Comentarii

@ 27 mai 2020 12:03 Măi nebăiețică, povești din-astea propagandistice sovietice tu te-ai mai scremut să le propovăduiești p-aci, problema e că toată propaganda asta închipuită bazată interpretativ pe evenimente reale, a tot luat amploare spre o exagerare progresivă, mai ales că s-au găsit destui scribălăi propagandistici și ăia care să le mai exagereze de câteva ori, împletindu-le cu ocultismul imaginar și fantasmagoric propagandistic și ăla, ca să încerce să aburească profanii cu niște povești care să scuze pe unii de alți și prostia de rațiune, până la urma urmei. Nu mai ține, nenică cu basme d-astea, sunt mult prea răsuflate nene, chiar dacă prin absurd s-ar mai putea interpreta bazaconiile ălea cu nen-tu Rockefeller, etc. Cât despre dictatura stalinistă sunt mii și mii de baliverne care mai de care mai răsuflate care să pună nedeștepții ăia ca tine de pe marginea bălții pe gânduri. Balta e plină de pește, proștii ca tine stau și împung balta cu undița și pescuiesc broaște. Hai sictir! Bine că ești tu un securel mai alfabet decât alfabetul securității Împușcatului. Sictir!

28 mai 2020 9:10

Pardon! Este vorba de „Standard OIL” nu Petroleum...

27 mai 2020 16:57

@@26 mai 2020 !8.09 Băiețică, aibi grijă că habar nu ai ce-i cu Stalin și stalinismul. Nu uita de relațiile supra-mega-excelente ale lui IOSIF Visarionovici cu președintele Roosevelt și cu clanul Rockefeller (cu acesta din urmă prin intermediul lui Standard Petroleum), nu uita nici că l-a moștenit pe Lenin, cel finațat masiv de președinterle Wilson și de Wall Streetul american pentru reușita revoluției bolșevice și crearea Armatei Roșii. Poate nu știi, dar comerțul exterior al statului bolșevic, nerecunoscut încă diplomatic de către marile puteri și nu numai, a fost girat de USA, aceeași USA care le-a creat bolșevicilor staliniști sistemul energitic și puzderia de fabrici de tractoare, transformate de Stalin în fabrici de tancuri, cu care l-a rostogolit pe Hitler până la Berlin, unde i-a și luat gâtul. Dacă nu crezi, caută pe internet cartea „Wall Street și Revoluția Bolșevică” de istoricul și economistul american Anthony Sutton și vei rămâne ca la dentist. Dacă ignori genul acesta de informații neocultate de către propaganda oficială, vei rămâne același securel analfabet funcțional de tip soroșist. În rest, pe plan intern, poți să crezi și să lingi liniștit pe cine vrei tu. E plină balta de proști. Cu bine!

27 mai 2020 12:03

@ 26 mai 2020 18:09 Nene Paulus, matale ce te tot scremi p-acolo? Latri a pustiu? Schelălăi? Adicătelea după propaganda matale aia stalinistă, serviciile și agenturiliii străine o fac ș-o dreg pă la noi pă meleagurile românești? Observă că te guduri cu obstinație pă lângă căcatul ăla de partid de mahala cu nume de galerie de fotbal, Pro România, adicătelea tot din moștenirea lăsată de poponarul ăla de Adrian Năstase vine cică mântuirea României după opinia ta de stalinist îmbătrânit în rele securistice ceaușiste reale? Hai sictir, nene! N-ai decât să latri la bec aiurea cât poftești, tu și imbecilul ăla de v de sub tine, că ș-ăla conchide că ghiolbanul și alde PNL n-au făcutără cică nimic pentru țară, asta după rectul cu care nenorocitul ăla se screme să raționeze iar rezultatul e de fapt o căcare neputincioasă. Ciuma galbenă? Tu-ți bășești mintea aci referindu-te la molima asta de virus corona made în China? Succesuri, lătrătorilor!

27 mai 2020 4:22

Ua-ha-ha! Văz că scârbiciile secrete joacă în continuare alba-neagra pe cartea ciumei galbene! Cu siguranță că au primit hordin de afară s-o lase moale de tot cu enteresul național. Intrebarea este dacă au primit hordinul de la vulturul de pe dolar sau de la euroiul cu o mie de fețe din spatele cărora se hlizește marca teutonă. Pricăjitul nostru leu național face tumbe și schelălăie cu accente muguriste că el nu mai înțelege nimic, deși este tolerat să ocupe și el o strapontină la ospățul mai marilor ce l-au căsăpit pe JFK, deoarece a cutezat să vorbească despre pacostea organizațiilor secrete și să mârâie la adresa celor din Federal Reserve! Acuma, ce să zic? Ăștia de la INSCOP Research n-or fi niște dumnezei, încât în cazul lor să nu fie valabilă celebra regulă cum că „cine plătește lăutarii, comandă muzica”. Prin urmare, domnul Veorel (de la Veorica) vru să spuie probabil PSD-ului că PNL-ul domnului ăluia ghiolban e încă tare în rândurile pădurarilor cu ochi și petlițe albastre, și, ca urmare, fără Pro Românica, boborul bine ghidonat de scârbicii, va pune stampila pe orice, în afară de enteresul național.

26 mai 2020 18:09

v Important o sa fie la vot, optiunile populatiei, Din pacate Ghiolbanis a fost ales cu o larga majoritate de catre cetateni dupa ce s-a aciuat la PNL, inlaturindu-l pe Antonescu, "cooptindui" pe PDL-eprosi, nefacind nimic pt oameni si tara, dar daca noua ne place sa fim condusi de straini, trebuie sa rabdam. Uneori ma intreb oare cineva a falsificat numaratoarea?

26 mai 2020 16:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.