Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mulţi lideri social-democraţi trag sfori ca Marcel Ciolacu să nu candideze pentru şefia plină a partidului. Pandemia a dat peste cap toate planurile partidului, care trebuie să-şi aleagă noul lider plin în luna februarie. Acum, social-democraţii se află în faţa unei decizii extrem de importante pentru viitorul formaţiunii, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un an electoral, afirmă CAPITAL.

În Partidul Social Democrat au reînceput jocurile de culise, odată cu apropierea iminentă a Congresului unde va fi aleasă o conducere statutară care să ducă partidul în alegerile locale și parlamentare din 2020. Congresul extraordinar ar putea avea loc în iunie sau iulie, în funcție de evoluția pandemiei, susține DIGI24. În PSD se înmulțesc criticile la adresa conducerii interimare asigurate de cuplul Ciolacu-Stănescu, iar unii liderii caută deja variante pentru o nouă conducere, după Congres.

Mai mulți lideri încearcă să o convingă pe Gabriela Firea și pe Sorin Grindeanu să intre în această competiție împotriva lui Marcel Ciolacu, care este considerat un „lider prea moale și fără carismă, incapabil să tragă partidul după el”. UNIVERSUL remarcă însă că primii care au pornit atacul împotriva lui Ciolacu sunt însă chiar foștii locotenenți ai lui Liviu Dragnea, mulți fiind cei care au susținut lupta împotriva justiției.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, ieri, că va candida la viitorul congres la partidului, care trebuie organizat, în opinia lui, cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă. Marcel Ciolacu, citat de REALITATEA, a spus că un congres al partidului trebuie organizat cât mai repede.

„Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și ce voci interne și ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă. (…) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Cioalcu.

Acesta a precizat că va candida cu un proiect politic și alături de o echipă. CAPITAL susține că din echipa sa vor face parte Paul Stănescu şi Gabriela Firea, dar a subliniat că aceasta va fi echipa PSD, nu a unui lider politic. Întrebat ce relaţie are cu Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a spus că îi este cunoştinţă şi amic şi îşi doreşte ca acesta să facă parte din echipa PSD.

Președintele interimar a vorbit și despre criticile care i s-au adus chiar din interiorul partidului, anunță COTIDIANUL. „Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Pe de altă parte, locotenenții lui Liviu Dragnea îl critică pe Marcel Ciolacu, care păstrează însă prima șansă la Congresul din această vară pentru șefia partidului. Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Șerban Nicolae vizează funcția de președinte PSD, dar la Congresul din 2021, dezvăluie EUROPA LIBERĂ.

Cert este că s-au ascuțit iar cuțitele în interiorul PSD, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu atacă la baionetă conducerea actuală a partidului, despre care spune că „a interzis nume ca Dragnea, Olguţa, Şerban, Ştefănescu” şi alungă „toate vocile puternice”. El afirmă că PSD a devenit „anexa penibilă a PNL şi Iohannis” şi îndeamnă membrii PSD să îşi „recupereze urgent partidul”.

„În ultima vreme suntem criticaţi tocmai cei care au crezut în noi şi ne-au votat! Şi au dreptate, asta-i clar! Limpede că lumina zilei. Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilā anexā a PNL şi a lui Iohannis. Cā suntem timizi şi speriaţi sā nu ne supārām şefii din umbrā! Cā ne delimitām, la ordin, de toate mesaje din trecut!”, a scris Codrin Ştefănescu, luni, pe Facebook.

Și Viorica Dăncilă a lansat mai multe atacuri la adresa lui Ciolacu, căruia i-a cerut și demisia, amintește DIGI24. Motivul principal pentru care Dăncilă a ieșit la atac ține de nerespectarea promisiunii făcute de Ciolacu, care în momentul retragerii fostului președinte al PSD i-a promis acesteia un loc pe liste la Parlamentare.

Dar, constată NAȚIONAL, social-democrații fac opoziție mai mult în interior, de parcă asta așteaptă electoratul de la ei. În ceea ce privește opoziția împotriva Puterii lucrurile sunt mai degrabă comice. Se pregătesc pentru două moțiuni simple. Una împotriva ministrului Vela și încă una împotriva ministresei Anisie. Sunt moțiuni fără efect, pentru că niciunul nu va pleca din Guvern. O decizie în acest sens o poate lua doar Ludovic Orban. Iar Ludovic Orban va spune nu, sunt buni la posturile lor.

Sunt două moțiuni care mai mult risipesc forțele, pentru că obiectivul principal este altul, retragera sprijinului politic acordat acestuia. Lumea poate că va aprecia poziția PSD, dar se va lăsa furată de noua imagine, că social-democrații chiar se luptă cu Puterea. Câte moțiuni a încasat Vasile Cîțu? L-a demontat vreuna? Nu contest că ar fi rău ca Guvernul să primească și acest avertisment. Însă, atât timp cât va sta liniștit la Palatul Victoria, opoziția PSD este doar simbolică.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că este oportună o moține de cenzură împotriva Guvernului Orban?


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.