Președintele interimar, Marian Lupu, lider PD, este mulțumit de decizia lui Igor Dodon de a părăsi PCRM, alături de Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc. Lupu afirmă că acest pas al deja ex-comuniștilor ar putea să faciliteze alegerea președintelui.

„Trebuie să ne întâlnim cu acești deputați. Această schimbare ar putea să ușureze alegerea președintelui și trebuie să uzăm de aceste posibilități. Acum apar mai multe scenari posibile pentru alegerea președintelui. Trebuie să ne așezăm și să discutăm, iar dialogul trebuie să fie complex, să vedem absolut toate posibilitățile”, a declarat Lupu, cu puțin timp în urmă.

Potrivit lui, în zilele următoare va fi convocat consiliul AIE și apoi să fie invitați Dodon, Greceanîi și Abramciuc la dialog.

Totuși Lupu declară că nu renunță la dialogul cu PCRM. „Trebuie să vorbim, să vedem ce s-a întâmplat și de ce, apoi vom continua discuțiile”, a spus Lupu.

Liderul PD a adăugat că este dispus și în continuare să renunțe la candidatura sa la președinție, în caz de necesitate.

Integral pe Jurnal.mdComentarii

Codrin Mihaescu Plecarea lui Dodon din PCRM s-a produs exact la moment. Mai raman exact doua saptamani pana la alegerile presedintelui timp in care actiunile grupului evadat vor creste proportional cu importanta lor pt alianta. Lupu a plecat si a reusit, Stepaniuc cu Turcan au pierdut foarte mult, sa vedem cum se va descurca cel care a pierdut primaria.

7 noiembrie 2011 15:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.