Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ieri condamnarea la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si trafic de influenta, a judecatoarei de la Curtea de Apel Iasi Georgeta Buliga, dupa ce au respins recursul acesteia la decizia Curtii de Apel Bacau, din data de 20 mai. Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi - Sectia civila, a fost trimisa in judecata pe 23 decembrie 2010, in stare de arest preventiv, de procurorii DNA, pentru luare de mita si trafic de influenta. Alaturi de Buliga, a mai fost trimis in judecata, in stare de libertate, Liviu Popescu, pentru dare de mita si cumparare de influenta. Potrivit anchetatorilor, la sfarsitul lunii februarie 2010 - inceputul lunii martie 2010, Georgeta Buliga, in calitate de judecator la Curtea de Apel Iasi, a pretins si primit de la Liviu Popescu 4.000 euro, ea sustinand ca banii sunt pentru colegele sale de complet, judecatoare la aceeasi curte de apel. Cu aceeasi ocazie, judecatoarea a pretins si o suma pentru sine, al carei cuantum nu l-a precizat. Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca Liviu Popescu sa obtina o solutie favorabila intr-un proces civil referitor la partajarea bunurilor apartinand acestuia si fostei sale sotii, dosarul fiind in stadiu de recurs. "In conditiile in care Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a invinuitului Popescu Liviu avusese o contributie de 90% in dobandirea bunurilor comune si ii fusesera atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care facea parte Buliga Georgeta a modificat in tot aceste hotarari, dand castig de cauza lui Popescu Liviu. Ulterior pronuntarii acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu inca 1.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecata”, sustin procurorii. Acestia mai spun ca, pe 26 noiembrie 2010, Liviu Popescu i-a dat judecatoarei suma de 1.000 de euro solicitata pentru colega sa de complet, ocazie cu care magistratul a cerut inca 3.000 euro, care i s-ar fi cuvenit ei pentru "ajutorul” dat in obtinerea unei hotarari favorabile lui Liviu Popescu. Pe 27 noiembrie 2010, Georgeta Buliga a primit suma de 3.000 de euro,ea fiind prinsa in� flagrant. Prin hotararea de pe 27 noiembrie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori a incuviintat luarea masurii preventive a arestarii fata de magistratul judecator Georgeta Buliga. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bacau, instanta desemnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma cererii de desemnare a altei instante pentru judecarea cauzei, formulata de procurorii anticoruptie.

Integral peComentarii

Prodan Nicolae Crede cineva acest lucru? Eu nu. Poate doar cand o sa aud si voi vedea si pe Roberta HOATA ANASTASE. Nu, nu cred!!!

5 noiembrie 2011 13:30

Mihaela E foarte bine ca s-a creat precedentul, acum trebuie continuat ca au de unde alege.Poate cauta asemenea cazuri si la judecatoria sector 3 .SUCCES si sa auzim cit mai curind si alte cazuri.

5 noiembrie 2011 12:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.