Ministerul Finanțelor va prezenta Guvernului mai multe scenarii legate de creșterea pensiilor cu 40% din toamnă, decizia urmând să fie politică, a declarat marți ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Creșterea pensiilor este o măsură des invocată în analizele agențiilor de rating și ale instituțiilor financiare internaționale, dar și în documentele unor organziații economice locale, care atrag atenția asupra impactului bugetar al măsurii și asupra nesustenabilității acesteia. În aprilie, spoune Cîțu, au fost alocate s-au alocat 11 miliarde de lei pentru asistenta sociala care include si pensiile.

„Cheltuielile pe care le avem la buget, in special in sanatate, sunt mult prea mari. In acest moment lucrurile arata ok dar nu am trecut peste hop”, a spus Cîțu.

Integral pe CotidianulComentarii

ciclop amintim si presedintelui tarii si "guvernului meu " - inclusic mrim ministrului cita ca noi pensionarii am paltit din contributiile noastre si platim in continuare salariile profesorilor si tuturor bugetarilor inclusiv cele ale presedintelui tarii si cele ale "guvernului meu " . Ar fi interesant sa ne spuna si noua administratia prezidentiala cati banii se cheltuiesc cu plimbarile saptamanale ale presedintelui la Sibiu si cate pensii s-ar putea plati cu aceste sume !!!

21 ianuarie 2021 18:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.