În cursa mondială pentru obținerea unui vaccin care să poată opri răspândirea noului coronavirus, laboratorul care se mișcă cel mai rapid se află la Universitatea Oxford, relatează New York Times.

Pentru a demonstra siguranța vaccinurilor pe care le propun, majoritatea celorlalte echipe de cercetători au trebuit să înceapă cu mici studii clinice, pe câteva sute de participanți. Însă, oamenii de știință de la Institutul Jenner al Universității Oxford au început inițial cu un vaccin testat deja în studii anterioare. Testele trecute, inclusiv unul de acum un an, împotriva altui coronavirus, au demonstrat că inoculările cu acest vacin erau inofensive pentru oameni.

Asta le-a permis să ardă etape și să treacă la programarea de teste pentru noul vaccin pe mai mult de 6.000 de persoane, până la sfârșitul lunii viitoare, sperând să arate nu numai că este un produs sigur pentru cei testați, ci și eficient.

Oamenii de știință de la Oxford spun acum că, dacă primesc o aprobare de urgență din partea autorităților de reglementare, primele câteva milioane de doze din vaccinul lor ar putea fi disponibile până în septembrie. Așadar, cu cel puțin câteva luni înaintea celorlalți cercetători care au anunțat până acum că lucrează la un vaccin care să prevină Covid-19.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.