Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat la Digi 24 că la sfârșitul acestei săptămâni se vor vedea efectele modului în care s-au comportat românii de Paști. Conform digi24.ro, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezvăluit că dacă se va înregistra o creștere a numărului de îmbolnăviri de covid-19, înseamnă că oamenii nu au respectat regulile de distanțare și au petrecut împreună de Paşti.

În opinia reputatului profesor, acest comportament nu ar fi făcut altceva decât să faciliteze transmiterea virusului care a apărut în China şi care în prezent a paralizat aproape toată planeta. De asemenea, Rafila a prezentat şi scenariul pozitiv: dacă numărul de cazuri rămâne constant, la începutul lunii mai se vor putea gândi măsurile de relaxare anunțate pentru jumătatea lunii.

Reprezentantul României la OMS a mai completat că la sfârșitul săptămânii se vor împlini 14 zile, adică perioada maximă de incubație a coronavirusului, de la sărbătorile de Paști.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.