La adăpostul Ordonanțelor Militare emise tot de el, Marcel Vela a trecut la un val de execuții fără precedent la eșaloanele de conducere ale Poliției și Jandarmeriei.
Însă ceea ce surprinde nu este faptul că ministrul de Interne nu își asumă bărbătește necesitatea acestor schimbări, ci modul absolut halucinant în care se forțează „ejectarea” de la conducerea principalelor structuri implicate în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19 a șefilor care s-au trezit pur și simplu sechestrați în câte o cameră, vineri, 24 aprilie! Este cazul anumitor județe unde s-a recurs la această șmecherie ieftină și fără precedent în toată activitatea MAI, cea a unei așa-zise evaluări de urgență!

În respectivele județe s-a prezentat câte un comisar șef de la Corpul de control al IGPR și câte un colonel de la IGJR și au fost chemați de îndată toți șefii respectivelor structuri teritoriale, anunță NAȚIONAL. Comenzile ”pline” ale IPJ și IJJ, cu tot cu șefi de Servicii, comandanți de Detașamente, comandanți de Secții și până și cei de la Logistică! Tuturor acestora, care habar nu aveau ce se întâmplă, fiind la comanda operațiunilor anti-COVID județene ale structurilor pe care le conduc li s-au confiscat imediat telefoanele! După care au fost așezați în fața cîte unei mese și li s-au pus în față Testul 1 sau Testul 2, ca la grupa pregătitoare! Cu zeci de întrebări din Ordonanțele Militare!

Sindicatul polițiștilor Europol, citat de COTIDIANUL, acuză Ministerul Afacerilor Interne, în termeni duri, că a avut ca principală preocupare în timpul stării de urgență modificarea procedurii cercetării disciplinare, nu vreo actiune de protejare a polițiștilor. „Pe politisti ministerul ii vrea muti (morti) si in stare de urgenta. Usor de sacrificat. Principala preocupare a balosilor ( meduza-i baloasa, precum stiti ) din MAI, in ceea ce-i priveste pe politisti, a fost modificarea procedurii cercetarii disciplinare, nu vreo actiune de protejare a acestora, Doamne fereste.

Pe timpul starii de urgenta, pe langa virus, trebuie distrusi si politistii vocali, cei care spun lumii, deschis, despre mizeria din sistemul asta mafiot, pe alocuri, numit Ministerul Afacerilor Interne. Pentru balosi noi suntem doar cifre in statistici. (...) Scapam noi de pandemie, n-om muri toti. Ne luam politia inapoi, o sa vedeti !”, este mesajul postat de Europol duminică.

După 10 ordonanțe militare, ministrul de Interne Marcel Vela este chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu măsurile luate în starea de urgență, anunță ANTENA3. Comisia de apărare dorește să știe de ce a permis ca românii să plece la munca în zonele roșii din străinătate. În plus, parlamentarii plănuiesc să ceară detalii cu privire la motivele care au stat la baza unora dintre măsurile controversate adoptate în timpul pandemiei. Audierea ministrului Vela în fața Parlamentului este programată pentru miercurea viitoare.

Dar PSD nu l-a luat la țintă doar pe ministrul Marcel Vela ci întreg guvernul. GÂNDUL constată că Partidul Social Democrat se pregătește să verifice toate achiziile făcute de Guvernul Orban în timul stării de urgență, potrivit anunțului făcut de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. Acesta a anunțat înfințarea unei comisii de anchetă care să verifice toate achizițiile publice făcute de Guvernul PNL în perioada stării de urgență.

„Când starea de urgență se va încheia, în Parlamentul României vom iniția constituirea unei comisii de anchetă care să verifice toate achizițiile publice făcute de Guvernul PNL în această perioadă. Începând cu cazul de la Giurgiu, unde o firmă, un butic practic, a vândut produse sanitare în valoare de peste 12 milioane de lei și continuând cu alte achiziții suspecte.

Vom trimite către organele abilitate toate sesizările făcute, pentru că nu vom permite sub nicio formă ca în timp ce românii sunt în dificultăți economice serioase, în timp ce mor din cauza acestui blestem de virus, unii să fură din banii românilor, în speță guvernul. Prin urmare, vom demara și vom fi extrem de eficienți și agresivi cu privire la audierile din această comisie, imediat ce starea de urgență se va încheia”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, relatează BUGETUL.

Partidele din Opoziție au voturile necesare dărâmării Guvernului Orban prin moțiune de cenzură iar doi lideri ai partidelor parlamentare aflate în Opoziție lasă să se înțeleagă că după data de 15 mai, când expiră al doilea decret prezidențial prin care a fost instituită starea de urgență, ar putea fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Înainte de aceasta însă, PSD dorește să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, excluzând, deocamdată, până la ridicarea stării de urgență, o discuție despre o posibilă moțiune de cenzură. Surse politice afirmă că, în acest moment, PSD, ALDE și Pro România dețin majoritate în Parlament, având, doar ele, cu șase voturi mai mult decât cele necesare pentru a dărâma Executivul PNL.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.