Cluj-Napoca va pierde circa 60 de milioane de euro, dacă festivalurile programate să aibă loc în această vară vor fi anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Primarul orașului, Emil Boc, spune că este puțin probabil ca evenimente de mare amploare să mai aibă loc, scrie Mediafax.

Anul trecut, festival UNTOLD a adus orașului Cluj-Napoca un profit de peste 45 de milioane de euro în doar patru zile. La acești bani se adaugă alte 10 milioane de euro câștigate în urma Electric Castle și 7,8 milioane de euro în urma TIFF. Aceşti bani se adună an de an în urma fondurilor investite de festivaluri în economia locală pentru organizare, dar şi din banii cheltuiţi de participanţi.

„A fost amânat TIFF-ul, iar pentru celelalte evenimente mari se aşteaptă 15 mai. E adevărat, este puţin probabil ca evenimente de mare amploare să mai aibă loc având în vedere restricţiile anunţate şi prognozate, dar pe de altă parte se pot găsi modalităţi diferite și diverse de organizare şi a acestor evenimente”, a declarat primarul Emil Boc.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.