Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Membrii Consiliului General al Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) protestează faţă de modul "arbitrar şi nemotivat" prin care au fost revocaţi şi cer lumii academice "să condamne abuzurile", informează Mediafax.

"Noi, membrii Consiliului General al Consiliului Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), întrunit astăzi, 29 iunie 2012, luând notă de ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial, în timpul desfăşurării şedinţei privind revocarea Consiliului General şi abrogarea regulamentului CNATDCU, în scopul subordonării activităţii acestui consiliu, precum şi a comisiilor de specialitate organului executiv, având în vedere tentativa de blocare a activităţii CNATDCU cu privire la cazuri grave de încălcare a unor norme elementare de etică şi integritate academică, cu referinţă specială la plagiat în teze de doctorat, având în vedere misiunea şi obiectivele cu care a fost legal investit CNATDCU, în scopul creşterii performanţelor ştiinţifice şi academice, ne declarăm indignarea şi protestăm vehement faţă de modul arbitrar şi nemotivat cu care am fost revocaţi", se arată într-o declaraţie-apel a Consiliului, dată publicităţii după decizia privind plagiatul din lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta.

Membrii Consiliului precizează că "toate aceste acţiuni s-au produs în absenţa unei evaluări, oricât de sumare, a activităţilor şi responsabilităţilor" cu care au fost legal învestiţi. Ei reclamă, de asemenea, "maniera nedemnă" în care le-ar fi fost încălcată demnitatea umană şi profesională, "cu ignorarea celor mai elementare principii ale libertăţii academice".

Documentul este semnat de: Marius Andruh - Academia Română, Universitatea din Bucureşti; Dorel Banabic - Academia Română, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Lucian Pintilie - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor - INCDFM Bucureşti; Lazăr Vlăsceanu - Universitatea din Bucureşti; Viorel Barbu - Academia Română, Universitatea "Al. I. Cuza: din Iaşi; Dragoş Mihael Ciuparu - Universitatea "Petrol-Gaze" din Ploieşti; Liviu Marşavina - Universitatea "POlitehnica" din Timişoara; Sergiu Nedevschi - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Cristian Oară - Universitatea "Politehnica" din Bucureşti; Octavian Popescu - Academia Română, Institutul de Biologie Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca; Marian Preda - Universitatea din Bucureşti; Carmen Socaciu - Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca; Florin Stamatian - UMF Cluj - membru al Academiei de studii medicale.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a emis joi un ordin privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a CNATDCU şi noua structură a acestuia.

Pop a spus că ordinul vizează reorganizarea, şi nu desfiinţarea acestui for, fără nico legătură cu " elemente vehiculate în dezbaterea publică".

Decizia luată de Pop are la bază, dincolo de problemele de funcţionalitate constatate în cazul acestui for, intenţia de a crea un Consiliu echilibrat din punct de vedere al reprezentării sistemului academic din România, mai spun reprezentanţii ministerului.

În privinţa analizării lucrării de doctorat a premierului, Ministerul Educaţiei a precizat că aceasta nu este de competenţa CNATDCU, ci a Consiliului Naţional de Etică de pe lângă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).


Comentarii

Mircea B. Ma intreb de ce Min Educatiei nu le-a facut plangere penala celor care si-au arogat dreptul de a da verdicte ,daca intre timp fusesera desfiintzati? PD-L nici n-ar fi clipit..!Ma intristeaza faptul ca oameni considerati onesti ,precum presedintele ACADEMIEI Romane, d-l Haiduc..a pus botul la mizeria cu plagiatul.Sau au ajuns "gradele" si la domnia sa..!? Ma uit la CONVENTIA PD_L ;nu -si pun cenusa in cap, nu spun ce vor face ci fac mereu taraboi pe seama USL si a plagiatului.Si asta pentru ca partea cealalata doarme !

30 iunie 2012 13:49

je cine sunt astia ? cu ce se lauda ei ?dar tezele lor de doctorat nu sunt copiate? miclea unde a disparut , ca si el era pe acolo ? iar andruh ce probleme are tata , ca nu prea poate sa vorbeasca ...e atins cumva de substante ?

30 iunie 2012 8:41

gika kontras prostu asta care se vazu si el ministru interimar la educatie s-a dat peste cap sa-l scoata pe tonta ponta plagiatorul dand dovada de cea mai mare josnicie aratand cat de mult se poate cobora pentru a se dovedi sluga credincoioasa

30 iunie 2012 0:55

N.Mihail Pensionar, spune plutonierului care-ti dicteaza ca subiectul e altul in propozitia de mai sus si nu arte legatura cu mensia ta sau a mea.

29 iunie 2012 23:31

Mihai Ministrul interimar al Educatiei nu cunoaste si incalca Legea Educatiei, care spune ca atat CNATDCU cat si Consiliului Naţional de Etică se pot pronunta in privinta plagiatului. Si asta vine dupa ce si Ponta a incalcat Constitutia si Curtea Constitutionala, mergand la Bruxelles.

29 iunie 2012 23:10

CRETU NE PLANGEAM DE DOMHNIA LUI BASESCU? SA VEDETI CIUMA ROSIE A PSD CUM NE VA BAGA PUMNUL IN GURA! NU VEDETI CE FAC? NU SIMTITI CA NI SE BAGA PUMNU IN GURA? VOTATI CIUMA ROSIE SI ALTII CA ADRIAN NASATSE VOR FURA SI CE A MAI RAMAS DIN ROMANIA ASTA! NU VEDETI CUM NE MINT? CUM FAC FRONT COMUN CA SA-L SCOATA PE NASTASE DIN PUSCARIE..PE PONTA SA-L SCAPE DE PLAGIAT...SI PE ALTI HOTI CARE AU DUS ROMANIA LA HAOS! UNDE VA E CREIERUL ROMANIA? BASESCU E MIC COPIL PE LANGA CIUMA PSD.....CARE A DISTRUS ROMANIA PRIVATIZAND-O PE NIMIC GRUPURILOR DE INTERESE........

29 iunie 2012 23:04

pensionar TREBUIA SA PROTESTEZE ,CAND MII DE BOLNANI AU RAMAS FARA SPITAL=GENOCID.TREBUIA SA PROTESTEZE CAN A FOST FURAT LEGEA PENSIILOR DE HOATA HOTILOR, SI A FOST INPOZITAT PENSIA, DECI A FOST FURAT CAS DE LA MILIOANE DE SARACI PENSIONARI DE BASESCU.TREBUIA SA PROTESTEZE CAND A MARIT TVA, CAND SCUNPIRILE SUNT ZILNICE.DAR DOMNI SE GANDESC LA BANI, BANI, BANI RECONPENSA DE LA BASESCU, NU LA MILIOANE DE MURIIBUNZ.

29 iunie 2012 22:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.