Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat senin săptămâna trecută, la Realitatea Plus, întrebat dacă s-a gândit la carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani: „Ne-am gandit efectiv si la niste metode sa ii ducem intr-un hotel, sa ramana într-o camera cu tot confortul in care sa stea sa vina cineva si stea sa aiba grijă de ei. Ne-am gandit si la asta dar rămâne în funcție de evoluție sa vedem. (…) in cazul in care trebuie protejati ca nu-si mai gasesc linistea nici in casele lor, atunci aceste spatii le vom gasi in hoteluri rechizitionate sau nu, contra cost sau nu”.

Lumea a luat foc după această declarație iar Nelu Tătaru, întrebat luni, la Digi24, despre ipoteza mutării persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor, a acuzat „site-uri” că i-ar fi fost atribuită o afirmație neadevărată deși filmarea cu spusele lui însoțea pe toate site-urile transcrierea declarației sale (disponibilă la finalul articolului). După câteva ore, proiectul „Vacanța Mare” a fost scurs pe surse presei pentru a dovedi că propunerea îi aparține profesorului Cercel și nicidecum lui Tătaru, presiunea mediatică trecând automat asupra managerului Spitalului Balș.

După două zile în care profesorul Cercel a fost înfierat cu mânie proletară, astăzi, dr. Catalin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș a confirmat că proiectul prezentat era un draft de lucru întocmit în luna februarie de un colectiv de medici din conducere, pe baza căruia s-au luat deja măsurile din ordonanțele militare și el nu mai este de actualitate.

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.