Occidentul își revine încet-încet după pandemia de Covid-19 cu mână de lucru din Europa de Est. Iar când vine vorba de munca de jos, românii sar din rând ca mingile de ping-pong!

După Germania, o altă țară din Vest ne fură mâna de lucru, nu că aici s-ar fi spetit cu munca… Marea Britanie a dat drumul la treabă în agricultură, anunță Yahoo Finance. Joi, 16 aprilie, un prim avion cu 150 de români din Iași a aterizat la Stansted. După o acomodare de câteva minute, „fermierii” din Moldova au luat drumul culturilor de fructe și legume, intrând direct în pâine, cum se spune.

Fermierii britanici au avertizat recent că recoltele ar putea fi lăsate să putrezească pe câmp din cauza lipsei de lucrători sezonieri din Europa de Est. Restricțiile de călătorie datorate blocării coronavirusului au făcut ca majoritatea muncitorilor să rămână acasă. Astfel, britanicii au lansat o acțiune de recrutare, solicitând lucrătorilor locali să se alăture pentru a preveni risipirea de milioane de tone de fructe și legume. Cu toate acestea, rămân motive de îngrijorare că nu vor putea satisface cererea din ferme.

Unul dintre cei mai mari producători de alimente proaspete din Marea Britanie, G’s Fresh, cu sediul în Cambridgeshire, a confirmat că a ocupat două din cele șase zboruri care transportau muncitori din din România.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.