Un român plecat la muncă în Germania, la cules de sparanghel, a murit infectat cu coronavirus, după aproximativ trei săptămâni de când a ajuns în orașul Bad Krozingen din landul Baden-Württemberg.

Publicația germană Spiegel a publicat, astăzi, un articol cu privire la un cetățean român, în vârstă de 57 de ani, care a murit pe 11 aprilie în condiții necunoscute.

Ulterior, după câteva zile, autoritățile germane au efectuat un test de coronavirus, acesta fiind pozitiv.

Potrivit Spiegel, românul lucra la o fermă de sparanghel din zona orașului Bad Krozingen și venise în Germania pe 20 martie 2020. Cel mai probabil, românul s-a infectat cu coronavirus în Germania.

Înainte de a murit, românul s-ar fi plâns că este răcit.

După confirmarea faptului că românul era infectat cu coronavirus, autoritățile din districtul Breisgau-Hochschwarzwald au luat măsuri pentru a preveni o răspândire a infectărilor cu coronavirus în rândul muncitorilor.

Astfel, prietenii și colegii românului au fost plasați în izolare și tuturor le-au fost prelevate probe pentru teste.

Conform spiegel.de, românul făcea parte dintr-un grup de sute de muncitori care au fost angajați la cules de sparanghel în landul Baden-Württemberg.

Jurnaliștii germani au anunțat că guvernul federal a decis să aducă, cu mai multe zboruri charter, aproximativ 40.000 de muncitori sezonieri din estul Europei în aprilie și mai, în ciuda răspândirii pandemiei de coronavirus.

De asemenea, publicația Spiegel a explicat că aproximativ 3000 de muncitori români au ajuns pe aeroportul Baden-Baden în perioada 9-14 aprilie 2020.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.