Consiliul Uniunii Europene a aprobat propunerea Comisiei Europene vizând activarea Instrumentului pentru sprijin de urgenţă al UE pentru sistemele de sănătate din ţările Uniunii, în lupta lor împotriva pandemiei de coronavirus. Este vorba de un fond de urgenţă în valoare totală de 2,7 miliarde de euro.

În urma deciziei Consiliului, instrumentul de 2,7 miliarde de euro va începe să ofere imediat sprijin direct acolo unde este cel mai necesar. Instrumentul va fi utilizat împreună cu alte instrumente ale UE, precum rezerva de produse farmaceutice şi consumabile medicale rescEU, de exemplu, care se majorează în paralel cu încă 300 de milioane de euro faţă de alocarea propusă iniţial de 80 de milioane de euro.

„Bugetul UE a fost întotdeauna principalul instrument de solidaritate al UE pentru abordarea situaţiilor de criză şi pentru acordarea de ajutor rapid celor aflaţi în dificultate în Europa şi în afara ei. Astăzi îl mobilizăm din nou pentru a-i sprijini pe deplin pe cei aflaţi în linia întâi – doctori, asistenţi medicali, bolnavi şi familiile acestora", a declarat comisarul responsabil cu bugetul, Johannes Hahn.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.