Pfizer și BioNTech vor dezvolta împreună un vaccin împotriva COVID-19 , inițial în Statele Unite și Europa, și vor calibra capacitatea de producție pentru susținerea furnizării la nivel global.
Există potențialul de a furniza milioane de doze de vaccin până la sfârșit de 2020, în funcție de succesul tehnic al programului de dezvoltare și aprobarea autorităților de reglementare. Apoi, se poate crește rapid capacitatea deproducţie până la sute de milioane de doze în 2021.
BioNTech va contribui cu candidați multipli de vaccin pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), ca parte din programul său de vaccinuri împotriva COVID-19 BNT162, care se așteaptă să fie studiate la oameni în aprilie 2020.
Pfizer va contribui cu capacitatea sa de lider global în dezvoltarea și cercetarea clinică în domeniul vaccinurilor și în reglementare și cu infrastructura sa de producție și distribuție.
BioNTech va primi anticipat 185 milioane dolari, inclusiv o investiție în acțiunile companiei de circa 113 milioane dolari și va fi eligibilă să primească plăți suplimentare de până la 563 milioane dolari, în funcție de etapele atinse, pentru un total potențial de 748 de milioane de dolari.
Integral pe Curentul
Alte articole pe același subiect
- Pfizer: Vaccinul anti-COVID-19 are o eficacitate de 90%. Studii clinice cu peste 43.000 de voluntari
- Prospectul vaccinului anti-COVID-19, tradus în limba română
- GCS explică de ce rămân 4.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din tranșa „simbol”
- Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinul anti-COVID: „Cele peste 140.000 de doze de marți reprezintă ultima tranșă din acest an”
- Raed Arafat, anunțul începutului de an! „România va primi și alte vaccinuri, nu doar de la Pfizer”
- Comparaţia între vaccinurile Biontech Pfizer şi AstraZeneca
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
27 februarie 2021 12:00Grupul de infractori cibernetici Lazarus a luat la țintă industria de apărare
26 februarie 2021 13:29Super Follows: Twitter va lansa abonamente pentru accesarea anumitor postări
26 februarie 2021 9:15Planeta Marte, între cooperare științifică și competiția internațională pentru colonizare și extragerea de foloase economice
25 februarie 2021 21:22Pfizer studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni
25 februarie 2021 19:21Editorial
Statul, agentul încasator al sindicatelor. Opreşte cotizaţiile salariaţilor bugetari pe state de plată, apoi le virează sindicatelor!
Faină treabă! Sindicatele au transformat statul în agentul lor încasator! Statul opreşte, pe statele de plată, cotizaţii de la toţi salariaţii, indiferent că sunt sau nu sunt membri de sindicat şi, lunar, le virează sindicatelor....