Noul Guvern de la Atena dezminte informaţia potrivit căreia Grecia ar fi angajat funcţionari în perioada 2010-2011, încălcând acordul cu UE-FMI, informaţie publicată duminică de revista To Vima şi preluată de presa europeană, informează AFP.

"Grecia nu şi-a încălcat niciodată angajamentele, articolul de duminică este fals", a afirmat, joi, un purtător de cuvânt al Ministeurlui Reformei Administrative.

Aceasta este prima reacţie a noului guvern de la Atena la articolul apărut duminică, care a relatat că în perioada 2010-2011 au fost angajaţi 70.000 de funcţionari, contrar prevederilor acordului convenit în 2010 cu UE şi FMI care prevedea înlocuirea unui singur angajat din cinci care se pensionează.

În 2011 această regulă a fost înăsprită, astfel că la 10 funcţionari care ies din sistem poate fi angajat unul singur, iar regula va fi aplicată o perioadă de trei ani, în conformitate cu noul program impus de creditorii internaţionali în schimbul sprijinului financiar.

Măsura, una dintre cele mai importante vizând reducerea cheltuielilor publice, exclude sectoarele sănătăţii, educaţiei şi securităţii.

"Articolul vorbeşte de 70.000 de angajări, dar este vorba despre circa 20.000 în doi ani", a precizat purtătorul de cuvânt.

Totuşi, ministerul nu a făcut publice datele referitoare la numărul funcţionarilor publici, recrutările şi transferurile efectuate, care să confirme dezminţirea.

Articolul din revista To Vima a fost publicat cu o săptămână înainte de revenirea la Atena a delegaţiei de experţi a troicii formate din FMI, Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.