Presa britanică a dat un nou impuls pentru teoriile conspirației legate de noul coronavirus, după ce a publicat joi un set de forografii cu laboratorul ultra-secret din cadrul Institutului de Virusologie din Wuhan, China. Presa britanică a publicat joi mai multe poze extrem de rare în care sunt prezentați cercetători chinezi, de la Institutul de Virusologie din Wuhan, îmbrăcați în costume similare celor de cosmonauți.

Iar ipoteza unor cercetări secrete întreprinse de virusologii din China a reaprins teoriile conspirației legate de pandemia de coronavirus. Principala ipoteză avansată de specialiști, privind originea lui COVID – 19, vorbește despre transferul agentului patogen de la animale sălbatice la om (liliacul fiind vinovatul de serviciu) în una din ”piețele umede” (în care se sacrifică animalele pentru consum) ale orașului.

Teoriile conspirației avansează însă o altă ipoteză, și anume că misteriosul laborator al institutul de cercetare din Wuhan, estimat la o investiție de 34 de milioane de lire sterline, s-ar afla la originea noului coronavirus. Astfel, Institutul de Virusologie din Wuhan păstrează peste 1.500 de tulpini ale unor viruși mortali, fiind specializat în cercetarea celor mai periculoși agenți patogeni, în particular a virușilor purtați de lilieci.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.