Suntem zilnic ţinta a nenumărate zvonuri. Fake-news-urile fac parte din meniul cotidian al vieţii noastre. Ele sunt cum nu se poate mai primejdioase în contextul condiţiilor excepţionale cu care se confruntă ţara. Firesc, aşadar, apelul autorităţilor nu doar să nu le dăm crezare, ci să ne informăm în exclusivitate din surse atent verificate.

Numai că, din păcate, aceleaşi autorităţi adoptă acte normative, ordonanţe de urgenţă de natură să ne limiteze dreptul la liberul acces la informaţii.

Mai grav e că miniştrii din guvernul Orban vorbesc verzi şi uscate. Emit nonşalant, iresponsabil, tot felul de opinii personale. Pretind că o fac pe persoană fizică. Semn că nu au învăţat nimic din păţania care a condus la concedierea din Executiv a d-lui Victor Costache.

Oare nu au aflat politicienii PNL că, în condiţiile stării de urgenţă, este nevoie să se comunice clar, ferm, pe o singură voce? Dacă îi chinuie dorinţa de a debita panseuri personale, cred că ar face infinit mai bine să îşi facă bocceluţa şi să se ducă unde văd cu ochii.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.