Comisia Europeană a anunţat vineri că salută reacţia platformelor online Allegro, Amazon, AliExpress, Bing, CDiscount, Ebay, Facebook, Google, Rakuten, Wish şi Yahoo, de a lua măsuri pentru a pune capăt escrocheriilor online care promovează produse înşelătoare împotriva virusului (măşti, mănuşi, dezinfectanţi).

"Comisia salută reacţia platformelor online Allegro, Amazon, AliExpress, Bing, CDiscount, Ebay, Facebook, Google, Rakuten, Wish şi Yahoo, de a lua măsuri pentru a pune capăt escrocheriilor online care promovează produse înşelătoare împotriva virusului (măşti, mănuşi, dezinfectanţi). Toate acestea au dat dovadă de un angajament ferm şi au răspuns pozitiv la apelul Comisiei: platformele nu numai că au pus în aplicare canale de comunicare specifice pentru a spori cooperarea cu autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor, ci au detaliat şi măsurile luate pentru a aborda şi a preveni practicile înşelătoare", a informat CE.

Concret, măsurile recente aplicate de platforme contribuie la reducerea proactivă a anunţurilor publicitare înşelătoare şi a „produselor miracol”, care nu beneficiază de menţiuni de sănătate relevante.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.