Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus, vineri, şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, în cadrul întrevederii dintre reprezentanţii FMI, BM şi CE şi cei ai USL, că este premierul României, întrucât adevăratul premier, Emil Boc, nu are timp să se vadă cu opoziţia, scrie Mediafax.

"Este o veste foarte bună pentru noi pentru că aţi programat această întâlnire cu opoziţia. Vă place sau nu, noi credem că avem această întâlnire cu premierul României, de vreme ce adevăratul premier nu are timp să se vadă cu noi. Credem că este folositor pentru noi şi pentru dumneavoastră să avem această discuţie despre problemele economice şi bugetul pentru 2012", a spus Ponta.

El a precizat că opoziţia manifestă deschidere pentru dialog, dar şi pentru votarea bugetului de stat, dacă există o reală perspectivă asupra bugetului şi un dialog asupra măsurilor bune.

"Chiar dacă draftul scrisorii este aproape gata, ideile bune pot fi întotdeauna incluse în scrisoare, nu vin doar de la Guvern, uneori vin şi de la opoziţie. E folositoare această întâlnire, mai ales că anul viitor este unul electoral", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a arătat că opoziţia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis Guvernului şi în legătură cu care nu a primit niciun răspuns şi şi-a exprimat speranţa că delegaţia FMI va oferi un răspuns.

La rândul său, Jeffrey Franks a precizat că reprezentanţii delegaţiei FMI, BM şi CE valorizează dialogul cu opoziţia, cu sindicatele şi cu asociaţiile oamenilor de afaceri, el apreciind că niciun grup politic nu are monopolul ideilor bune.

La întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE participă Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Eugen Nicolăescu, Daniel Chiţoiu, Daniel Constantin şi Liviu Voinea.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Liderii USL s-au întâlnit şi în iulie cu delegaţia FMI, BM şi CE.

Precedenta invitaţie pentru o întâlnire adresată de reprezentanţii FMI opoziţiei fusese respinsă de liderii USL. Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, declara, în 6 mai, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că a adresat invitaţii PSD şi PNL pentru discuţii, însă cele două partide nu au acceptat.

Integral pe România LiberăComentarii

viper desteptilor n-ati auzit pe boc cel mic cind a zis ca bugetul a fost trimis la fmi pt. aprobare, deci cine e de fapt primul ministru????? de cind b.a.s.e. a facut imprumutu fara aprobarea parlamentului sintem vinduti fara a avea drept de a facea ceva fara aprobarea lor. suveranitatea noastra ca stat nu exista azi am devenit niste vasali ai americii

5 noiembrie 2011 14:59

nae Jigodia de PontaChe poate sa spuna chestia asta lui Franks, ca nu stie. Noi stim insa ca orice incercare a lui Basescu si Boc sa se intilneasca cu liderii Opozitiei a fost blocata chiar de opozitie!

5 noiembrie 2011 8:20

Mitocanul mârlano-mitoman Pontă Singura limbă pe care o cunoaşte mârlano-mitomanul mitocan Pontă-montă (în afara limbii sale de comunicare curentă- agramata, vezi abEa, abEa în loc de abia, abia) este ÎNJURĂTURA, ori, prin înjurături nu se poate comunica decât cu unul de aceeaşi teapă, adică pesedist.

4 noiembrie 2011 15:14

Bebe Baloteanu Naparstoc cu dintii beliti 24 de ceasuri din 24 de ore, la sa va primeasca premierul, sa va aratati voi contrele? Cand nu va invita presedintele, latrati ca nebuinii la stele, iar cand va invita ori nu va prezentati sub diferite pretexte de semimaturi sau mergeti cu sacuiul ala plin de propuneri, asa de chichiri ca sa va dati si voi in stamba. Trist este ca ,,GREUL" cel mai greu din coalitia vpoastra de kk, PIEDONE, va dat cu trifla. Bineinteles ca ati urlat ca este asa si pe dincolo, dar cand vin ceva ataciti prin partidele voastre, va umflati in pene si numai faceti caz de tradare, lasitate etc, ca deh asa sunt tampii neamului care vad defecte la altii

4 noiembrie 2011 13:48

John Nu, zau... ! Mi-aduc aminte cand Ilici si Bombonel pierdeau nopti intregi discutand cu opozitia fiecare lege si nuanta a ei pe care aveau de gand s-o puna la bataie in parlament. Well, cred ca Geoana va face o revenire triumfala in 2014 si tu vei deveni inutil. Un incurca lume. Si decat pe micul contopist Boc sau pe naucul din nastere Crin, mai bine-l votez pe Geoana care-i un om de cuvant si apreciat de Vest.

4 noiembrie 2011 13:37

patraulea " Sunteţi premierul României, adevăratul prim-ministru nu are timp să se vadă cu noi " De fapt Ponta a vrut sa spuna " Sunteţi premierul României, adevăratul prim-ministru nu are timp să ISI PIARDA cu noi "

4 noiembrie 2011 12:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.