Șeful Departamentului de Urgență Raed Arafat a explicat măsurile de limitare a deplasărilor prevăzute în Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020.
Seful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susține că singurul mod de a proteja persoanele cele mai vulnerabile în lupta împotriva coronavirusului este de a trata recomandările prevăzute „ca şi cum ar fi obligaţie”, potrivit Mediafax.

„De la ora 22.00 oamenii trebuia să aibă la ei adeverinţa de la muncă, că ea e în cadrul celor 5 motive pentru care poate să fie în afară casei. În rest, eşti obligat să stai acasă. E în interes profesional. Această adeverinţă trebuie semnată, ştampilată ca poliţia să o valideze. Se poate circula cu această adeverinţă sau cu o declaraţie pe proprie răspundere”, a explicat acesta.

Cine îți poate cere la control declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator

„Declaraţia pe proprie răspundere dacă nu este verificată (n. r. corespunde), este caz penal. Cei care te pot opri sunt forţele de ordine publică: Poliţia Națională şi Poliţia Locală, dar şi Jandarmeria”, a susținut Raed Arafat.

Integral pe GândulComentarii

Costel Curelea Daca te incadrezi in cele 5 motive, in mod sigur scapi de infectarea cu covid-19. Toara lumea stie ca virusul dispare la vederea declaratiei pe proprie raspundere!

7 noiembrie 2020 5:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.