Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat marţi seara că este pregătit un pachet de măsuri pentru susţinerea economiei României în această perioadă, iar impactul lui va fi de aproape 2% din PIB. „Avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine în şedinţa de guvern”, a spus Cîţu, potrivit Agerpres.

Câteva din măsurile care ar putea intra în ordonanţă: Statul va plăti şomajul tehnic Guvernul ia în calcul să susţină de la bugetul asigurărilor de şomaj, pe perioada stării de urgenţă, indemnizaţia de 75% din salariul de bază pentru angajaţii trimişi în şomaj tehnic ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus.

„Pe perioada stării de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat plătite din fondul de salarii, se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, arată proiectul.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.