Dovezi irefutabile arată că Iranul are în prezent suficient uraniu îmbogățit cât pentru a produce o bombă atomică! Presa americană (New York Times) dă alarma în lume, dar notează și că Teheranul vrea să folosească acest avantaj nu în scop militar, ci mai degrabă economic.

Concret, Iranul urmărește o îmblânzire, dacă nu chiar o ridicare definitivă a sancțiunilor internaționale și în special cele impuse de Statele Unite. „S-a depășit pragul critic, linia roșie despre care vorbea președintele Trump”, afirmă surse apropiate Casei Albe, care susțin că în câteva luni oamenii de știință iranieni vor fabrica un focos nuclear!

Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, trimiși să monitorizeze capacitățile nucleare ale Teheranului, au scris în rapoartele trimise ONU despre cum a încercat conducerea țării să împiedice vizitarea unor laboratoare de cercetare importante, despre care se știa mai demult că lucrează la îmbogățirea uraniului. Noul director al AIEA, argentinianul Rafael Mariano Grossi, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții lucrând în astfel de laboratoare.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.