Cetățenii care intră pe teritoriul României trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, a arătat managerul Institutului Matei Balș din Capitală, profesorul Adrian Streinu-Cercel, într-un interviu acordat Observator.

Potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, e puțin probabil să nu avem cazuri de coronavirus în România și a subliniat că este esențial ca cei care se întorc în țară din zonele afectate să declare singuri acest lucru la Direcțiile publice de Sănătate și să stea, acasă, în carantină, 14 zile.

”Dacă lumea înțelege că, în momentul în care intră pe teritoriul României, trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și, respectiv, să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, lucrurile vor sta într-un calm relativ multă vreme de aici încolo! Dacă nu se va întâmpla așa, atunci, fiecare trebuie să ne asumăm acest lucru”, a declarat Streinu-Cercel, la Observator.

Întrebat dacă e inevitabil ca noul coronavirus să își facă apariția și în România, șeful Institutului Matei Balș a răspuns: ”E posibil. E puțin probabil să nu se întâmple!”


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.