Scandal la procesul lui Liviu Dragnea, după ce Tribunalul Bucureşti a propus mutarea dosarului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea a ajuns, astăzi, la Tribunalul Bucureşti, după ce aceasta a fost amânată până în prezent de mai multe ori.

La procesul de astăzi, judecătorul Tribunalului Bucureşti a propus mutarea cererii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe motiv că nu este de competenţa Tribunalului să judece cererea lui Dragnea.

De cealaltă parte, avocaţii lui Liviu Dragnea au explicat că potrivit legii, instanţa de executare este Tribunalul, motiv pentru care competenţa aparţine Tribunalului.

"Nu am pregătire juridică, după o cerere de abţinere aprobată, alta respinsă şi o recuzare respinsă, Tribunalul vrea să mute dosarul şi în ritmul ăsta ajung să îmi termin dosarul", a declarat Dragnea în faţa instanţei.

Ulterior, unul dintre avocaţii fostului preşedinte al PSD a cerut judecătorului să atragă atenţia procurorului DNA prezent în sală.

"Mestecă gumă procurorul DNA şi este deranjant. O mestecă ostentativ cât vorbesc eu. Vă rog frumos, doamna preşedinte!", a explicat avocatul.

Instanţa a hotărât întreruperea şedinţei până la ora 12.30.

- informaţii în curs de actualizare -


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.