Comisia Europeană (CE) a comunicat oficial României că a aprobat rambursarea a 348.319.323,64 euro, la finalul lunii ianuarie 2020, pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020, dar și plățile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenția de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA), este anunțul făcut joi, 6 februarie 2020, de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Suma reprezintă cheltuieli efectuate prin AFIR și solicitate pentru decontare de către țara noastră în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2019.
„Astfel, conform informării primite de la Banca Națională a României, acești bani au intrat efectiv în conturile statului român în data de 5 februarie 2020”, au precizat vocile autorizate ale Agenției.

Potrivit precizărilor directorului general al AFIR, Adrian Chesnoiu, decontarea de către Comisia Europeană a sumelor solicitate reprezintă, pe lângă banii care intră efectiv în bugetul de stat, și o certificare a corectitudinii plățiilor efectuate de către AFIR pentru investițiile realizate de fermieri, antreprenori, autorități publice.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.