lertă de cod roşu în ţară, marţi, în ziua în care 25 de români s-au întors din China, zona-zero de risc în ce priveşte coronavirusul.

UPDATE - A aterizat avionul care i-a adus în ţară pe cei 25 de membri ai ansamblului folcloric de la Mioveni, care au fost în China. Este vorba despre 20 de copii şi cinci adulţi.

Ministerul Sănătăţii spune că a instituit deja măsuri speciale în ceea ce-i priveşte.

Procedura de triaj făcută pe Aeroportul Henri Coandă s-a terminat.

Grupul de 25 de români veniţi din China a fost separat de restul călătorilor, oamenii au fost duşi în cabinetul medical de pe aeroport şi testaţi acolo, unde li s-a luat şi temperatura.

Ei vor fi în continuare monitorizaţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi vor sta acasa, izolaţi la domiciliu timp de două săptămâni.

Potrivit directorilor din Ministerul Sănătăţii, deocamdată nu există nicio suspiciune de coronavirus în cazul grupului de români întors din China.

--------------------------

Ştirea iniţială

Copiii din Ansamblul folcloric din Mioveni, care ar fi trebuit să susţină un spectacol la Beijing, vin cu avionul în ţară.

Ei sunt în pericol având în vedere că vin din China, zona-zero de risc în ce priveşte coronavirusul, dar se întorc şi cu o companie aeriană chineză.

Toţi cei 25 de români vor fi analizaţi cu atenţie de angajaţii aeroportului, iar cei cu suspiciuni de gripă vor fi duşi la cabinetul medical.

Virusul ucigaş din China pare că nu mai poate fi controlat. Numărul cazurilor a crescut cu 65% într-o singură zi. Ultimul bilanţ al autorităţilor arată că 106 oameni au murit infectaţi de noul coronavirus.

Coronavirusul provoacă şi efecte economice, bursele americane au încheiat în scădere.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.