Un document intern, care a circulat prin birourile șefilor din MAI, a scos la iveală planurile incredibile de reorganizare din Ministerul Afacerilor Interne. Schimbarea explozivă care se pregătește este dispariția Jandarmeriei, care va fi, pur și simplu, înghițită de Poliția Națională.

Ministrul Vela a decis să desființeze instituția Jandarmeriei, pe care o va transforma într-o mică secție care se va ocupa de paza instituțiilor publice și de transportul de valori și se va afla în subordinea poliției. Desființarea are trei etape. Astfel, pe termen scurt, se vor organiza stagii de pregătire, instrucție și antrenament specific misiunilor de asigurare a ordinii publice, concomitent cu cele pentru restabilirea ordinii publice pentru efectivele de poliție care vor avea atribuții pe această linie.

Totodată, se vor angrena, gradual, polițiștii la misiunile de restabilire a ordinii și liniștii publice ca forțe de sprijin, alături de efectivele de jandarmi. Pe termen mediu, vor fi definitivate stagiile de pregătire pe linia asigurării ordinii publice și restabilirii ordinii publice pentru polițiști, aceștia fiind angrenați treptat în astfel de misiuni, pe care le vor executa independent.

În categoria măsurilor pe termen lung intră începerea procesului de comasare, prin care se preiau gradual misiunile de asigurare a ordinii publice și de restabilire a ordinii publice de la efectivele de jandarmi, iar jandarmii devin polițiști în condițiile stabilite de lege.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.