Gheorge Dincă află astăzi dacă rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Olt vor decide dacă-l vor ţine în continuare în arest sau îi vor da altă masură preventivă.

UPDATE. Gheorghe Dincă a plecat de la Tribunalul Olt. Acesta le-a spus magistraților că nu mai vrea să stea după gratii și să fie acuzat de crimă și viol. Dincă a cerut să fie plasat în arest la domiciliu.

UPDATE. Dincă a fost întâmpinat de numeroase persoane care l-au huiduit și i-au strigat "spânzură-te singur".

UPDATE ora 10. Gheorghe Dincă și Fane Risipițeanu au ajuns, în urmă cu câteva minute, la Tribunalul Olt. Au fost duși în sala de judecată și vor fi întrebați ce părere au despre măsura arestării preventive.

Cât priveste dosarul crimelor din Caracal, acesta este acum în camera preliminară, unde judecătorul va decide dacă-l va trimite mai departe în instanţă sau îl va returna procurorilor de la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului.

Avocatul lui Dincă, Claudiu Lasoschi, a spus că nu crede că schimbarea declarațiilor presupusului criminal din Caracal a fost făcută din răzbunare. Acesta a mai spus că îl va fi apărătorul lui Dincă în fața instanței, ci că va avea un avocat din oficiu. De aftfel, astăzi s-a şi făcut solicitare la barou pentru doi avocati din oficiu care îi vor reprezenta pe cei doi.

De la tribunal pe Dincă îl vor duce la Penitenciarul din Craiova. Risipiţeanu ar ramâne tot în arestul IPJ Olt. Apoi urmează perioada de așteptare. Tribunalul Olt trebuie sa dea termen pentru ca judecătorul de camera preliminara sa se pronunțe asupra măsurilor și excepțiilor din dosar. Familiile Luizei și Alexandrei au in dosar calitatea de părți civile. Ele vor avea la dispoziție 35 de zile in care vor putea depune excepții, iar judecătorul va putea analiza rechizitoriul. Abia după ce dosarul va trece de camera preliminara aflam dacă dosarul se va judeca. Exista și posibilitatea ca magistratul sa spună ca rechizitoriul este incomplet sau sa admită excepțiile ce urmează a fi depuse de familii.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.