Gheorghe Dincă va avea prima audiere vineri, la ora 10, în fața magistraților de la Tribunalul Olt. Magistrații se vor pronunța în ceea ce privește măsura arestării.

Avocatul lui Dincă, Claudiu Lasoschi, a spus la Antena 3 că nu crede că schimbarea declarațiilor presupusului criminal din Caracal a fost făcută din răzbunare. Acesta a mai spus că îl va fi apărătorul lui Dincă în fața instanței, ci că va avea un avocat din oficiu.

"Declarația lui în această fază nu are rol determinant în această cameră preliminară. Se va examina legalitatea administrării probelor și alte aspecte care țin de camera preliminară. Schimbarea declarației domnului Dincă vizează practic fondul cauzei.

Nu cred că schimbarea declarațiilor a fost o răzbunare sau o supărare. Din câte știu eu, el a vrut să dea o declarație și urma să-mi comunice în momentul în care urma să depun eu o cerere în vederea audierii dumnealui. Însă el a depus singur acea cerere. El nu m-a mai anunțat, eu am fost și plecat din țară, am fost deconectat de la telefon. Nu știu dacă m-a sunat sau nu. Aceasta ar putea fi explicația pentru care a făcut-o el singur.

Nu voi fi eu avocatul lui Dincă și pe parcursul instanței. O să aibă alt avocat, probabil din oficiu, în camera preliminară și în faza de judecată", a spus Claudiu Lasoschi.

Gheorghe Dincă a fost mutat în această dimineață din Arestul Central din Capitală la Slatina. Măsura este necesară după ce dosarul a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. A fost adus împreună cu presupusul său complice, Fane Risipițeanu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.